15 december 2016 
in Review
2 min. leestijd

Kerstthee

It’s the most wunderfull time of the year. Proosten met lekkere wijnen en champagnes, onder mooi versierde kerstbomen, of met schitterend vuurwerk op de achtergrond. Maar toch gaat er wat mij betreft nog steeds niets boven een kopje thee. Of liever een thermoskan thee. Of wellicht twee, want The most wunderfull time of the year, is meestal niet de warmste tijd van het jaar hè.
Maar theedrinken doen we dan wel in stijl. Dus deze periode staat er kerstthee op het menu!

Kerstthee

Van Cupkes kregen we deze Santa thee toegestuurd. Nu ben ik meestal niet zo dol op kerstthee. De meeste kerstthee hebben een overheersende smaak van gember, sinaasappel en soms ook kruidnagel. En eerlijk gezegd vind ik ze vaak te zwaar. Dus ik was wel benieuwd naar deze kerstthee. Want op de site van Cupkes staat het volgende:

Als we ergens een hekel aan hebben, dan zijn het melanges waar zoveel smaken aan toe zijn gevoegd, dat je niet meer proeft wat er nu eigenlijk in zit. Bij de meeste kerstthees is dat zo namelijk. Ze zijn óf te zuur door alle vruchten óf te bitter vanwege de kruiden. Maar echt lekker zijn er maar weinig. Deze kerstthee is anders! De smaken zijn juist heel subtiel en ingrediënten slechts in de verte aanwezig!

Wat maakt dit dan toch een fantastische Kerst thee?
Dat begint met de geur van sinaasappel en (heel lichtjes) kaneel. Als je de thee dan uiteindelijk gaat proeven is ie krachtig met juist die sinaasappel en kaneel smaak op de achtergrond aanwezig. Een kleine hoeveelheid gember zorgt voor een pittige nasmaak.

Nou dat is dus als of ik mezelf hoor praten. Dan moet deze thee toch wel lekker zijn hoop ik.

En? Hoe smaakt de kerstthee?

Tijd om thee te gaan zetten. Zoals we gewend zijn is de thee van Cupkes biologisch. Altijd een pluspunt wat mij betreft. Verder is het een Groene China Chun mee, een witte Pai Mu Tan. En er zit appel, kaneelstokjes, sinaasappelschilletjes, kruidnagel, kardemom, en natuurlijke aroma’s in. Vooral die laatste is wat vaag natuurlijk, maar natuurlijk en biologisch, dus ik maak het me er weer makkelijk vanaf door het te vertrouwen.
Santa tea
Omdat het een mengsel van groene en witte thee is, laat ik het water eerst weer even wat afkoelen. Sinds ik heb geleerd dat te heet water groene thee bitter maakt, is dat mijn standaardprocedure geworden en let ik beter op, wat voor thee ik maak.
Ondertussen bestudeer ik deze prachtige thee. De geur bevalt me niet zo. Ik vind hem sterk ruiken. De geur is echt de kerstthee geur, de sinaasappel met de kruiden is duidelijk herkenbaar.

Als ik de thee gezet heb, valt de geur me weer heel erg mee. Droog is de geur een stuk sterker. Nu vind ik de thee wel lekker ruiken. De overheersende geur is weg. Ook de smaak is prima. Een heerlijke thee. Wel met de juiste smaken, de sinaasappel, kaneel, kruidnagel en kardemom zijn wel aanwezig, maar niet overheersend. Eigenlijk een goede balans.Santa tea
Ondertussen word ik afgeleid, en ik merk dat ik zonder moeite de thee, op de automatische piloot opdrink. Een goed teken wat mij betreft, want hij smaakt dus goed. Geen overheersende smaken, of geuren.

Duidelijk, de rest van het proefmonster bewaar ik tot kerst. Met een kerstkransje erbij. Dat zal echt een goede combinatie zijn!

Wil jij deze thee ook hebben met kerst, ik kan het je aanraden. Je moet dan wel snel zijn met bestellen. In de de nieuwsbrief van Cupkes stond dat de voorraad beperkt is (logisch). Dus bestel snel!

Drink jij graag kerstthee?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 16 Dec 2016

Ik drink altijd kersenthee : )

Marijke
Door

Marijke

op 16 Dec 2016

Is ook lekker!

Reactie plaatsen