18 november 2017 
in Thee
1 min. leestijd

Mistletoe Kiss een echte kerstthee

Nu we Sint Maarten weer achter de rug hebben is het feestseizoen geopend. En dat betekent ook tijd om te gaan kijken naar kerst. De voorbereidingen dan… Want wat doen we dit jaar met kerst? En wat eten we? Wat nemen de kinderen mee naar het kerstdiner op school? En wat doen we thuis? Ontbijten? Brunchen? En wellicht niet onbelangrijk, wat drinken we erbij? Vandaag een goede suggestie voor de thee bij het ontbijt of de brunch. Want een echte kerstthee mag toch niet ontbreken. We probeerden Mistletoe Kiss uit voor je.

Mistletoe Kiss

De naam zegt het al, een kus onder de mistletoe. Dat moet een echte kerstthee zijn. Het eerste dat ik denk als ik de verpakking open is: O ja, dit is een echte kerstthee. De geur die me tegemoet komt, is niet te missen.
Je moet ervan houden zal ik maar zeggen…. en ik dus niet echt. Tenminste niet van de geur zoals hij direct overweldigend uit de verpakking komt.
Zodra ik hem uitspreid, verzwakt de geur en is het prima te doen hoor. Of je moet dol zijn op de combinatie gember, kruidnagel, sinaasappel. Want dat zijn voor de meeste kerstthee de belangrijkste ingrediënten. Waarbij ik bij deze thee, de geur van de sinaasappel het zwakst vind.Mistletoe Kiss

Overigens zijn dze ingredienten niet direct herkenbaar. Mij vallen vooral de rozenblaadjes direct op. En de vruchten. Maar ik kan niet direct herkennen wat het zijn. Gojibessen lees ik later terug op Nicole’s website

Groene thee, kaneel, sinaasappelschil, maretak, gember, kruidnagel, gojibessen, rozenbloesem en natuurlijk aroma.

Mistletoe kiss thee

Mistletoe KissNa het opgieten van het water komt er een prachtige kleur thee tevoorschijn. De combinatie van kerst met groene thee doet het goed. Ook wat betreft de kleur ehh geur. Ik ruik vooral nog de gember, en dat geeft een heerlijke warme geur.
Dat geldt ook voor de smaak. Een rustige smaak, zoet genoeg, ik vermoed door de bessen en de rozenbladeren. En een warme smaak van de gember. Ik zou zelf nog wel wat meer van de sinaasappelschil terug willen proeven zoals in de Santa thee die we vorig jaar reviewden. Maar dat is voor iedereen persoonlijk, ben je niet zo van de sinaasappel? Dan is dit echt een goede kerstthee.
Drink jij kerstthee met kerst?

Reactie plaatsen