09 december 2017 
in Thee
2 min. leestijd

The Green Sensation van Nicole's Choice

In deze drukke periode met sinterklaas en meteen er achter kerst kunnen we allemaal wel een beetje rust en ontspanning gebruiken. Tijd voor een lekker kopje thee van Nicole’s Choice. Dit keer proef ik The Green Sensation. Een frisse, ontspannende thee!

Geur

Als ik het zakje open dan ruik ik vaag de geur van kamille. Maar sterker is geur van munt. Een lichte geur, niet overhersend maar toch duidelijk aanwezig. Ik ben benieuwd hoe de thee gaat smaken.

Zicht

Als ik wat thee uit het zakje schud dan zie kleine bloemetjes en ik denk dat het kamille is. Verder zijn er stukjes groen. Omdat de thee The Green Sensation heet denk ik dat het dus ook groene thee is. Maar het zou evengoed munt kunnen zijn omdat het daar naar ruikt. En eerlijk gezegd zie ik op het oog niet of het een gedroogd blaadje is van een theeplant of van een muntplant.

Theekleur en geur

Als mijn theewater op 80 graden is dan voeg ik mijn thee toe. Ik doe het in een zakje omdat ik een grote hekel heb aan fliebertjes in mijn thee. Rustig laat ik de thee ven trekken maar ondertussen kan ik het niet laten om de geur even op te snuiven. De geur van kamille komt nu een stuk beter naar voren en ik krijg een warm zomers gevoel ervan. De geur doet mij altijd denken aan buitenspelen en picknicken. Dat deden wij vaak toen er bij ons in de buurt gebouwd werd. Op de plekken waar nog geen huizen stonden groeide veel kamille en daar speelde wij en legde ook regelmatig ons picknickkleedje neer.

Maar om weer even terug te komen op de thee, na 4 minuutjes was hij goed getrokken. De geur bleef vooral kamille. Het frisse van de munt, wat ik wel in het zakje rook, kan ik nu niet meer zo goed terug vinden. De thee heeft een warme, honingachtige kleur gekregen.

The Green Sensation van Nicole's Choice

Smaak

En dan natuurlijk het allerbelangrijkste. Hoe smaakt de thee. De thee heeft geen overheersende smaken en dat verbaasde mij. Ik begon met een sterke munt geur in het zakje en eindigde met een sterke kamillegeur in mijn glas. En toch is de thee perfect in balans. Ik pref wel duidelijk het bittere van de groene thee maar door de zoete kamille heft dat elkaar weer op. De afdronk, ja het is net wijnproeven, is licht fris maar niet overdreven.

Wat zit er in

Om het zeker te weten breng ik natuurlijk weer een bezoekje aan de website van Nicole’s Choice.

De thee bestaat voornamelijk uit groene thee van Taiwanese afkomst, Chun Mee thee. Deze thee is van nature minder zoet dan andere groene thee soorten. Daarom is hij juist extra lekker in combinatie met de kamille. Verder staat er nog bij dat de groene thee hard gerold is maar wat dat nu precies betekent en of het is doet met de smaak, ik heb geen idee. Wel vond ik dat groene thee na het stomen altijd word gerold. Wat dan het verschil in het rolproces is dat is misschien wel het geheim van de theemakers.

Naast de groene thee bevat het inderdaad kamille en een vleugje mint. Deze thee is dus een absolute aanrader om even te relaxen is deze drukke dagen. Maar aangezien kerst snel nadert heb je misschien liever een echte kerstthee zoals de Mistletoe Kiss.

Reactie plaatsen