21 april 2018 
in Review
1 min. leestijd

Minty Mind

Nu de dagen toch echt een stuk warmer zijn geworden heb ik soms behoefte aan een wat frissere thee. Zomerse thee is al snel een thee met wat zuurs zoals citroen of citroengras. Maar ook thee met munt is een heerlijke verfrissing voor de warme dagen. Iedereen kent wel de verse takje munt in heet water om munt thee van te maken. Het geeft uiteindelijk een frisse pepermunt smaak af. Maar ik heb niet altijd verse munt in huis. En de munt in de tuin ziet er niet altijd even fris uit om zo in mijn theeglas te stoppen. Minty Mind van Nicoles Choice is mooie oplossing hiervoor.

Geur

Als ik het zakje van de Minty Mind open maak is meteen duidelijk dat het om een muntthee gaat. Nu had ik hier door de naam wel een idee over en ik ben blij om te merken dat mijn idee klopt bij de naam.

Het is warm vandaag dus ik maak niet alleen voor mijzelf een kopje thee maar ook manlief drinkt een kopje mee. Hij is gek op muntthee dus ik doe hem echt een groot plezier met deze thee.

Minty Mind

Zicht

Als ik wat van de thee uit het zakje haal zie ik allemaal kleine stukjes van groene blaadjes. Ik zie geen andere ingredienten dus ik denk dat het of alleen munt is of misschien gemengd met een theesoort.

In het glas

In het glas kleurt de thee een beetje groenig. Ik vond de thee erg snel kleuren en de smaak en geur kwamen ook sneller vrij dan ik had gedacht. De meeste theesoorten moeten echt wel een minuut of 5 in het glas zwemmen maar met deze Minty Mind was het met 2 minuten echt wel getrokken.

Minty Mind

Proeven

De thee is lekker fris, zoals te verwachten valt van een muntthee. Ik denk met het proeven niet dat de thee iets anders bevat dan munt maar voor de zekerheid zoek ik dat even op in de webshop van Nicole’s Choice. Hier zie ik al snel dat het inderdaad alleen maar munt bevat. Het is dan ook een mooie vervanger van de verse muntthee met een lekkere frisse smaak.

Wel zijn de blaadjes heel fijn gesneden. Ik denk iets te klein voor een thee-ei. Ik heb de thee getrokken met een vulbaar theezakje en dat gaat prima.

Reactie plaatsen