05 augustus 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Ingrid

Ik denk niet dat jullie me plaatsen, ik was namelijk degene die aangaf geen thee te drinken.
Oei, en ik heb ook geen kinderen…
Maar dat plaatsen we natuurlijk ook! Wij zijn mama’s met thee, maar we hebben hier juist een gezellig leer anderen kennen momentje, zo eens in de week. Dus natuurlijk is ook Ingrid van harte welkom! Dus vandaag drinken wij thee en Ingrid een wijntje

Wie ben je?

Hai, ik ben Ingrid Larmoyeur, samenwonend, geen kids, wel een gezellige kater die Daan heet.
Ik ben register-vinoloog, docent wijn & gedistilleerd en wijn- en culiblogger (www.vinissima.nl en www.bubbelblog.nl).
Ik hou van en blog over wining & dining, bubbels, cocktails en reizen.
Favoriet theemoment_Ingrid

Wanneer drink je thee?

Ik ben eerlijk gezegd meer een koffiedrinker dan een theedrinker, ahum.
Ik drink thee vooral de dag voordat ik ziek en grieperig wordt; heb dan kennelijk behoefte aan de warmte van thee.
En soms in de vakantie.

Losse thee of in een thee zakje?

Omdat ik niet zoveel thee drink, heb ik wat verschillende soorten in zakjes in huis, voor gasten.

Wat is je favoriete thee?

Als koffiedrinker drink ik sporadisch thee, maar die moet dan wel (bijna) zo sterk zijn als koffie. ;-)
Thee moet lekker veel smaak hebben, dus dat Nederlandse geneuzel met vier keer op één dag een kopje van hetzelfde zakje, daar gruwel ik van.
Ik laat thee ook langer trekken dan de meeste Nederlanders. Dus niet meteen het zakje er alweer uit als het het water geraakt heeft.
Meestal drink ik Earl Grey. Ik hou niet van smaakjesthee, behalve kaneelthee.
En in India en Oesbekistan heb ik osse thee met o.a. kardemom gehad. Die vond ik echt heerlijk en lekker kruidig! Ook de gemberthee in het theehuisje in Oesbekistan was bijzonder.
Daarnaast drink ik af en toe muntthee. Maar daar moet me echt iets van het hart! De zogenaamde ‘muntthee’ zoals de Nederlandse horeca dat serveert en zoals de meeste Nederlanders die kennen en drinken…dat is GEEN muntthee! Dat is hoogstens een glas met warm water en een takje munt. Maar water met munt…waar is de thee!? Dat is dus geen muntthee. Volgens mij zou je het technisch gezien niet eens ‘thee’ mogen noemen. Echte Marokkaanse muntthee wordt namelijk gemaakt van een enorme lading munt in een theepot, daarbij nogal veel suiker èn…thee! Groene thee (gunpowder) te verstaan. Dus laten we ophouden met die kul en water met een takje munt muntTHEE te noemen.

Wat is je favoriete merk thee?

Maakt me niet zoveel uit. Ik heb zowel Pickwick als de driehoekjes van Lipton is huis.

Waar drink jij je thee uit?

Ik drink thee uit een dun glas of kopje. Als vinoloog weet ik hoeveel verschil de vorm en het soort materiaal van je drinkgerei voor de smaak uitmaakt! Kies het beste, dan geniet je meer, is mijn motto.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Niks, als ik thee drink ben ik meestal (bijna) ziek en ik ben geen zoetekauw.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Mijn partner drinkt ook zelden thee, sorry. Meestal alleen de gasten.

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Eh, niet.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Als ik grieperig wordt/ben.

De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Ingrid

huisjeboompjebaby2017
Door

huisjeboompjebaby2017

op 06 Aug 2017

Oooh hier een echte theeleut! Ik lust dan weer geen koffie? iedere avond standaard na het avondmaal drinkt mijn man een kopje koffie en ik een theetje terwijl we de dag doorspreken .. heerlijk moment! En ooh ik houd niet van earl grey.. alleen mét suiker. Bijna alle fruitthee vind ik heerlijk en ook nog eens zonder suiker✌?

Reactie plaatsen