25 maart 2017 
in Thee
3 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Tessa

Jij bent te dun, en patat is ook een groente. Ja hiermee trekt onze gast van vandaag wel even de aandacht. Het is niet heel ingewikkeld, maar vertelt mij wel dat zij leuk schrijft. Een artikel dat ik meteen wilde lezen met zo’n titel. Wellicht voelde ik me aangesproken. Niet over de patat, maar eerder over jij bent te dun, want naast mij lijkt iedereen dik. Maar goed, dat geldt dus niet voor de meeste mensen schrijft Tessa. Dat en nog veel meer kun je nadat je hier hebt theegedronken natuurlijk zelf lekker lezen!

Wie ben je?

Ik ben Tessa, fanatiek blogger op www.tessaijmker.nl en www.popcornmeisjes.nl. Sinds anderhalve maand woon ik samen met mijn vriend in Ede, waar ik lekker aan het wennen ben van alle mogelijkheden die het mij te bieden heeft. In het dagelijks leven studeer ik, ben ik freelance blogger en probeer ik een beetje de huisvrouw uit te hangen. Oh, en ik drink thee. Heel veel thee.favoriet theemoment Tessa

Wanneer drink je thee?

Het liefst de hele dag, maar in de praktijk eigenlijk alleen wanneer ik thuis ben. Als ik op school ben kan ik meer cafeïne gebruiken en drink ik vooral koffie. Ik drink thee tijdens het leren, tijdens het bloggen, maar ook wanneer ik op de bank een film zit te kijken.

Losse thee of in een thee zakje?

Ik heb eigenlijk allebei altijd in huis, en drink het dan ook allebei. Thee uit een zakje is wat goedkoper en dat drink ik dan ook vaker. Maar ja, losse thee is ook wel heel erg lekker en dat kan ik dus ook niet altijd weerstaan.

Wat is je favoriete thee?

Ik drink het liefst groene thee, dat vind ik echt lekker. Toch is mijn favoriete smaak losse thee appel-perzik van de Plus. Dat is geen groene thee, maar toch wel favoriet. Verder drink ik graag groene thee, met of zonder toevoegingen. Pickwick heeft groene thee met munt die ik heel lekker vind, maar de groene thee met cranberry van Aldi drink ik ook heel erg graag.favoriet theemoment Tessa

Wat is je favoriete merk thee?

Ik heb eigenlijk niet echt voorkeur voor merk. Het gaat mij puur om de smaakjes en ik let daarbij niet op van welk merk het komt. Meestal koop ik thee bij de Aldi, maar dat is omdat ik daar vaak boodschappen doe en het dus vooral heel makkelijk is om het gelijk mee te nemen

Waar drink jij je thee uit?

Altijd uit een glas, meestal uit een ‘normaal’ formaat glas, dus ongeveer 250 ml, maar ook regelmatig uit glazen met een inhoud van een halve liter. Een beetje gekke gewoonte van mij is wel: als ik thee drink uit een groot glas, drink ik het altijd door een rietje.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Een lekker koekje of een plakje cake. Als ik een koekje eet, het liefst iets met chocolade. Cake vind ik vooral zelfgemaakt (door oma) het lekkerst, en het maakt me dan eigenlijk niet uit welke cake het is. Mijn oma maakt het allemaal super lekker.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Ja, maar ik woon nu ook maar met zijn tweeën. Als mijn vriend ziek is drinkt hij wel thee, verder is hij meer een koffiemens.

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Oh, geen idee! Er is niemand die in mij opkomt. Gewoon iemand die grappig is en waar je veel mee kunt lachen, verder heb ik helemaal geen voorkeur.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Als ik ’s ochtends beneden kom en ik met een kop thee en een ontbijtje aan de eettafel kan gaan zitten bloggen. Het is weekend, en ik hoef zelfs niet te studeren. Ja, dat is echt genieten. Of wanneer ik terugkom van het hardlopen; ik zet dan een halve liter thee en ga met dat kop thee onder de douche staan. Mijn vriend lacht me altijd ontzettend uit als hij weer een theeglas in douchecabine vindt, maar ik vind het heerlijk. Haren wassen is dan niet heel handig, trouwens. Na het hardlopen drink ik mijn thee ook vaak in combinatie met energiedrink, ook heel erg lekker. De combinatie van warm en koud vind ik super lekker, en het helpt mij het super goed om bij te komen van een pittige training.
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Tessa

Reactie plaatsen