26 augustus 2017 
in Thee
3 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Kayleigh

Vandaag een theemoment dat we heel graag delen met je. Op de site van Kayleigh komen wij namelijk ook graag, om te lezen over thee. Haar site staat helemaal in het teken van thee en is echt heel inspirerend. Dus pak een kop thee, en leer Kayleigh kennen en breng zeker ook een bezoek aan haar fantastische site.

Wie ben je?

Ik ben Kayleigh, 26 jaar en een groot theeliefhebber. Deze passie voor thee komt ook terug in mijn blog TeaMagazine.nl (voorheen LoveForTea). Hier schrijf ik over alles wat met thee te maken heeft, denk aan reviews, theeceremonies, thee-evenementen, theemerken etc. Ik leer ontzettend veel van mijn reis door de wereld van thee en ik hoop met mijn blog anderen aan te steken met het theevirus.

Wanneer drink je thee?

Je kunt beter vragen, wanneer niet? Ik drink de hele dag door thee, bij het ontbijt, bij de lunch, ’s middags en ’s avonds.

Losse thee of in een thee zakje?

Zeker weten losse thee. Losse thee is kwalitatief beter dan theezakjes, omdat er in theezakjes alleen maar gruis zit, de kleinste theeblaadjes die overblijven bij het productieproces van thee. Losse thee daarentegen bezit nog veel meer smaak, omdat de theebladeren nog zo goed als intact zijn. De smaak is veel natuurlijker, zachter en puurder.

Wat is je favoriete thee?

In het begin was ik gek op groene thee, maar nu ligt mijn voorkeur meer bij oolong. Een thee die tussen groene en zwarte thee inzit als het gaat om de oxidatiegraad. Begrijp me niet verkeerd, ik vind groene thee nog steeds heerlijk, maar het donkere, aardse karakter van donkere oolongs heeft mijn hart gestolen. En omdat er zoveel gradaties te vinden zijn binnen de theesoort Oolong is er voor iedereen en voor elk moment wel een passende thee. Zo ben ik naast donkere oolongs ook gek op Tie Guan Yin.Favoriet theemoment_Kayleigh

Wat is je favoriete merk thee?

Ik heb niet echt een favoriet merk, omdat ik vooral op de thee zelf afga. Maar als ik toch een aantal merken moet noemen die kwalitatief goede pure losse thee verkopen dan zijn dat o.a. Yumchatea, T’s, Monkey Chief Tea, Thee van Sander en Tatopani Tea.

Waar drink jij je thee uit?

Dat ligt net aan het soort thee dat ik ga drinken. ’s Avonds drink ik graag rooibos uit een grote mok waar ik lekker mee op de bank kruip. Als ik thee review, gebruik ik een kleine tasting cup, en als ik thuis aan het werk ben, gebruik ik graag mijn groene mok met ingebouwd filter. Maar naast deze drie drink ik ook graag uit een theeglas. Vooral groene thee vind ik hier het lekkerst in smaken.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Ik snack eigenlijk vrij weinig bij de thee, maar als ik een goede reep pure chocolade in huis heb, dan is die niet veilig! Ook een zelfgemaakte muffin of cupcake gaat er altijd wel in.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Niet de enige, maar wel de grootste! Mijn moeder drinkt ook graag thee en ik heb dit van haar overgenomen. Toen ik met mijn theeblog begon ben ik alleen wel een andere theeweg ingeslagen, maar langzaamaan ontdekt ook mijn moeder de losse thee en zijn de theezakjes al zo goed als verdwenen.

Met wie (BN’er) zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Ik vind dit zo’n lastige vraag! Mag het ook een BTN’er (Bekende Thee Nederlander) zijn? Dan wil ik wel graag een kopje thee drinken met Mariëlla Erkens. Zij is theesommelier en weet alles over thee en het combineren van eten met thee, Tea and Foodpairing.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Dat zijn er eigenlijk twee. Mijn eerste favoriete theemoment is het proeven van een thee die ik nog niet eerder gedronken heb. Het ontdekken van de smaken, het gevoel dat de thee mij geeft. Daarnaast vind ik het ook heerlijk en supergezellin om samen met vriendinnen een high tea te organiseren. Iedereen neemt dan wat lekkers mee, en onder het genot van veel thee, chocolade, taartjes en sandwiches zijn we een hele middag gezellig aan het praten en lachen.Favoriet theemoment_Kayleigh
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Kayleigh

Tania
Door

Tania

op 28 Aug 2017

Ik drink ook graag thee. Meestal munt of citroenthee. Leuk om te lezen dat iemand zo gepassioneerd is door thee

Reactie plaatsen