07 januari 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Kelly

Vandaag hebben we een bijzonder favoriet theemoment. Waarom? Omdat Kelly met wie we vandaag thee drinken heel veel kan vertellen over thee. En dat in de antwoorden op onze vragen ook doet. Dat betekent dus voor de echte theeliefhebber een must follow van haar blog! Maar eerst hier even lezen over haar fascinatie met thee.

Wie ben je?

Mijn naam is Kelly en ben een tea-addict. Mijn obsessie is begonnen in mijn jeugdjaren, ik heb nooit koffie gedronken, maar wou wel iets anders dan water, dus ging ik op zoek naar alternatieven. Ondertussen geef ik theeworkshops en ben ik trotse eigenaar van mijn eigen theeblog. Ik ben bijna 4 jaar samen met mijn vriend en we denken aan gezinsuitbreiding.Favoriete theemoment Kelly

Wanneer drink je thee?

Ik drink een hele dag door thee. ’s Morgen, ’s middags en ’s avonds.. en als het kan daartussen ook nog ?

Losse thee of in een thee zakje?

Ik drink meestal losse thee, is gewoon veel lekkerder dan sommige zakjesthee. Hoewel de laatste tijd de merken ook aandacht besteden aan kwalitatieve zakjesthee met goede inhoud. En daar kan ik alleen maar blij voor zijn.

Wat is je favoriete thee?

Mijn favoriete thee is oolong. Deze thee zit qua productieproces tussen groen en zwart. En binnen de oolongs heb je gigantische verschillen, zo leuk om allemaal te ontdekken. Mijn favoriet binnen de oolong is : TieGuanYin, heeft veel weg van groene thee, maar is iets bloemiger. Het doet me terugdenken aan de tuin uit mijn jeugd.

Wat is je favoriete merk thee?

Ik heb geen favoriet merk… wel een favoriet theeland en dat is Taiwan en een beetje China ?

Waar drink jij je thee uit?

Ik drink mijn thee uit een doorschijnend glas, met glazen filter. Zo zie ik precies wat het water met mijn thee doet. Mooi om naar te kijken.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Ook bij mijn maaltijd drink ik thee, ik hou ervan om mijn thee met mijn eten te combineren en dan te ontdekken wat de thee met mijn eten doet. Of andersom.. doet het eten wat met mijn thee? Onlangs was ik in een restaurantje en dronk een gele thee, de quiche met blauwe kaas was veel te sterk voor de subtiele gele thee. De smaak van de thee verdween gewoon helemaal en het was net alsof ik water dronk.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Mijn vriend is een echte koffiedrinker, maar ik zet hem vaak een kopje thee voor. Dit drinkt hij dan wel voor me op… uit beleefdheid.. hihi

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Ik ben van België en ken dus niet zoveel BN’ers.. telt Koningin Maxima ook mee? Dan wil ik bij haar wel eens op de thee.. ?

Wat is je meest favoriete theemoment?

Dit is het moment wanneer ik anderen mag inspireren met meer thee. Het is echt zo leuk om te doen en mensen allerlei tips & tricks mee te geven. Love it!
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Kelly

Reactie plaatsen