05 november 2016 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Marije

“Sorry voor de late reactie! Ik heb het zo ontzettend druk gehad met mijn newborn dat ik het steeds vergeet. Zoals wel meer dingen, haha. Maar goed: leuk dat ik de vragen mag beantwoorden!” Zo begon de mail van Marije. Maar wij begrijpen dat helemaal. Leuk dat je nu even tijd maakt om samen een kop thee te drinken ;)

Wie ben je?

Ik ben Marije. Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn man en zoontje Fons in Noordwijk. Op www.mrsmama.nl schrijf ik over alles wat ik mee maak als moeder.favoriete-theemoment-marije

Wanneer drink je thee?

Ik drink de hele dag door thee. Om een beetje wakker te worden begin ik ’s ochtends met koffie, maar daarna gaat meteen de waterkoker aan voor een kopje thee. Heerlijk!

Losse thee of in een thee zakje?

Beide! Ik heb van die hele handige zakjes die je zelf kan vullen met losse thee en sinds ik die heb ontdekt durf ik het ook aan om vaker losse thee te drinken. Ik heb namelijk een hekel aan de losse theeblaadjes die in je kopje komen als je bijvoorbeeld een thee-ei gebruikt haha.

Wat is je favoriete thee?

Ik ben gek op pepermuntthee en rooibosthee.

Wat is je favoriete merk thee?

Qua theezakjes is Pickwick favoriet en als het om losse thee gaat heb ik geen favoriet. Ik probeer van alles en vind het leuk om nieuwe smaken en merken te ontdekken.

Waar drink jij je thee uit?

Het liefst uit een grote mok of een dubbelwandige theekop zodat het wat langer warm blijft. Maar ook de theekopjes van het servies wat ik spaar gebruik ik vaak, samen met de theepot uit het servies. Het past zo leuk bij elkaar.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Een stukje chocola. En als ik in een nostalgische bui ben koop ik Langetjes. Je weet wel, die knapperige koekjes met kaneel. Die at ik vroeger als ik met mijn moeder thee dronk. Heerlijk!

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Nee hoor, mijn man drinkt net zo hard mee met de thee.

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Met Erica Terpstra. Ik vind dat zo’n heerlijk mens. Het liefste zou ik haar als moeder adopteren, haha. Ze komt zo lief en oprecht over.

Wat is je meest favoriete theemoment?

favoriete-theemoment-marije
Mijn favoriete theemoment is het moment dat je helemaal verkleumd van buiten komt. Na een lange wandeling door het bos of langs het strand bijvoorbeeld. Heerlijk om dat je handen om een grote mok te vouwen en onder een dekentje te genieten van je dampende thee. Ik kijk nu al uit naar die koude dagen waarom thee écht kan verwarmen. Verder is elk kopje thee favoriet hoor, want ik hou er nou eenmaal van.
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Marije

Reactie plaatsen