02 juni 2018 
in Review
2 min. leestijd

Minty To Be

Zoals de naam al meteen doet vermoeden drink ik vandaag een muntthee. Deze thee hebben we gekregen van Nicole’s Choice voor een review. Ik probeerde al een keer eerder een muntthee van haar, de Minty Mind. Ik ben zelf niet een hele grote liefhebber van muntthee omdat ik dan altijd moet denken aan de grote glazen heet water met een bosje verlept onkruid erin. Zoals je nu waarschijnlijk wel vermoed ben ik daar dus geen groot fan van. En dat terwijl ik echt wel kan genieten van een kopje muntthee zeker als het warm is buiten. Muntthee in gedroogde vorm is voor mij dan ook een stuk aantrekkelijker.

Geur

Het kan niet missen. Bij het openen van het zakje komt de kenmerkende frisse geur van munt meteen naar voren. En dat is natuurlijk geen verassing met een naam als Minty To Be.

Andere geuren kan ik niet vinden maar ik weet niet goed of die misschien overheerst worden door de muntgeur.

Het oog wil ook wat.

Alhoewel ik dus niet warm draai voor levend groen in mijn theeglas hou ik wel heel erg van gedroogd groen in mijn theeglas. De blaadjes van deze thee hebben verschillende kleuren maar vooral ook verschillende vormen. Er zitten namelijk kleine stukjes in maar ook een aantal opvallend grote, in elkaar gerolde bladeren. Ik denk dan ook dat de thee meer bevat dan alleen munt maar wat dat weet ik niet.

Smaak.

En de magie duurt nog even voort. Ik proef een heerlijke frisse muntthee. Een echte verfrisser met de warmte van de afgelopen dagen. Echter een andere smaak dan munt kan ik niet vinden. Wel vind ik dat deze Minty To Be, in vergelijk met de Minty Mind, een veel intensere muntsmaak heeft. De frisse smaak blijft ook in mijn mond veel langer hangen. Bijna als een vloeibaar pepermuntje. Ook is de thee in mijn glas een stuk donkerder gekleurd. Ik vermoed dus dat er wel iets anders bij zit maar wat, ik heb geen idee.

Minty To Be

Wist je trouwens dan munt niet alleen een lekkere frisse smaak heeft maar ook goed is voor de spijsvertering. Mensen met veel klachten van het maag-darm kanaal kunnen wel eens verlichting vinden bij het gebruik van munt. Ook werkt munt verkoelend. niet alleen in de mond maar ook voor de huid. Een jeukende huid kan rustig worden van munt. Maar munt is bij ons het meest bekend van de slechte adem. Het is niet voor niks de meest voorkomende kauwgom en tandpasta smaak en/of geur.

De Minty To Be is heerlijk al warme thee. En het heeft een lekker fris gevoel. Ik drink ook met warme dagen graag warme thee. Maar de muntthee is ook koud prima drinkbaar. Door de muntsmaak is er eigenlijk geen zoetigheid nodig om een smaakvolle ijsthee te maken. En als je het echt wil kan je er natuurlijk voor de mooiheid een vers blaadje munt op doen. Al sla ik die even over, zie hierboven.

Maar de grote vraag………

Die is natuurlijk altijd wat zit er nu eigenlijk in. Dat heb ik opgezocht in de webshop van Nicole’s Choice. Ik leer hier dat deze thee ook echt thee bevat. Er zit namelijk groene Sencha thee in. Dat verklaart meteen de wat grotere, gerolde bladeren die ik heb gezien. Verder bevat de thee vooral verschillende varianten van munt. namelijk kruizemunt, gesneden munt en gesneden mint. Ik weet niet wat precies het verschil is tussen mint en munt maar als iemand dat wel weet laat dan een berichtje achter want ik ben erg nieuwsgierig hiernaar.

Reactie plaatsen