19 mei 2018 
in Review
2 min. leestijd

Apple Honeybush

We hebben al verschillende rooibos en honeybush varianten mogen proberen. Ook zit appel regelmatig in onze thee, al dan niet alleen of met een ander smaakje zoals kokos. Maar als ik de naam van de thee mag geloven drink ik vandaag weer een variant hierop. Dit keer een Honeybush met appel.

Honeybush is een lekkere “thee”-soort met een licht zoete nasmaak. Het komt niet van een theeplant en valt dan ook niet helemaal onder de thee. Maar het is ook geen kruiden thee dus waar ik het precies onder zou moeten labelen weet ik niet zo goed. Maar een ding staat vast honeybush is lekker om te drinken, warm en koud.

Mooie thee

Omdat het oog ook wat wil kijk ik altijd eerst even naar mijn thee. Dat doe ik niet bij de dagelijkse kopjes maar van een bijzonder kopje thee geniet ik graag op alle verschillende manieren. En ik kan dus ook genieten van hoe mijn thee er uit ziet. In het geval van de Apple Honeybush, die overigens bij de webshop van Nicole’s Choice vandaan komt, zit het wel goed met het uiterlijk. De thee is mooi bruine van kleur en de gedroogde appelstukjes kleuren er mooi bij.

In mijn kopje

uit ervaring weet ik inmiddels dat ik van thee met gedroogde appelstukje meer in mijn zakje moet doen dan anders. De gedroogde appelstukjes nemen veel ruimte in maar geven relatief weinig smaak af. Het theezakje moet dus voller dan ik normaal zou doen. En dan kleurt de thee nog steeds maar heel licht. Als ik de thee lang genoeg heb laten trekken vind ik hem, voor een honeybush, nog behoorlijk licht van kleur gebleven. Hij ruikt wel lekker. Niet sterk maar een klein beetje zoet.

Apple Honeybush

Smaak

De kleur, de geur en het uiterlijk van de thee zijn natuurlijk allemaal heel leuk maar uiteindelijk draait het om de smaak van de thee. De thee is heel subtiel van smaak. De appelstukjes geven voldoende smaak af om de thee net iets extra zoet te maken en een beetje fris fruitig. In combinatie met de honeybush levert dat dus een hele milde zoetige thee op. Ik denk dat veel niet-thee liefhebbers deze thee ook kunnen waarderen. Ook voor kinderen die net beginnen met thee drinken of er niet heel gek op zijn is dit een hele fijne thee. En gezien de warmere dagen die hopelijk in ons verschiet liggen, hij is ook geschikt om ijsthee van te trekken.

Al met al dus een fijne, milde, iets zoete thee.

Wij mochten deze thee proberen voor een review. Mocht jij trek hebben gekregen in ook zo een lekker kopje thee dan kan je altijd terecht bij de webshop van Nicole’s Choice. Ze heeft ook heel veel lekkere dingen voor bij je kopje thee.

Reactie plaatsen