04 mei 2017 
in Review
2 min. leestijd

Fruity Boost thee

Als ik de naam van deze thee van Nicole’s Choice hoor dan denk ik aan een zoete volle thee, qua smaak, waar je een oppepper van krijgt. Samen met A, dochterlief van 12, heb ik de thee geprobeerd. Krijgen wij inderdaad een boost van deze thee?

Uiterlijk

Om te beginnen is het een prachtige thee om te zien. Alleen daarvoor zou je het al kopen. Je ziet echt blaadjes thee met daartussen grote stukken fruit. De kleur van het gedroogde fruit geeft al iets weg van de mogelijke smaken.

Geur

Als we de thee in het water hebben laten zakken komt als eerste een frisse munt geur naar ons toe. We kunnen, hoe goed we ook ons best doen, geen fruitgeuren ontdekken. Eigenlijk een goed teken want gedroogd hoor je niet sterk te ruiken. Het betekent ook dat er geen onnatuurlijke geurstoffen aan de thee zijn toegevoegd die ons de illusie van fruitthee moeten geven. Voor A is dat best een gekke sensatie. Blijkbaar zijn wij behoorlijk gewend geraakt aan deze fopperij van de smaakpapillen.

In het glas

In het glas zien we de thee langzaam opzwellen. De thee krijgt een hele lichte groenige kleur. Hierdoor denken we dat het een groene thee is of misschien wel een witte.

fruity boost

Proeven

Als de thee wat is afgekoeld, als 12 jarige kan je nu eenmaal de thee nog niet zo heet drinken als hij wordt opgediend, gaan we proeven.
Als eerste valt toch weer de munt op. Toch is de smaak niet overdreven aanwezig. Meer als een frisse wind in je mond. Bij de volgende slokken zijn we wat gewend hieraan en komen de andere smaken naar boven. Wij vinden de thee fris, licht fruitig en het doet ons een beetje denken aan bloemen.
De smaak van het fruit vinden we moeilijk te raden omdat het niet overheersend aanwezig is. Wat ons betreft had dit wel iets meer aanwezig mogen zijn. We denken dat het appel is maar weten het niet zeker.
Dus als de thee op is besluiten we een wit stukje uit het theezakje te vissen en gewoon op te eten. Ja het is inderdaad gedroogde appel. Er zitten ook nog andere stukjes in die we niet direct thuis kunnen brengen.

Een kijkje op de site

Zoals je misschien hebt begrepen hebben wij vooraf niet gekeken wat de ingrediënten zijn. Dat hebben we expres niet gedaan omdat sommige ingrediënten mij of A vooraf niet lekker lijken. Dan gaan we toch een beetje bevooroordeeld proeven en dat wilde wij niet. Maar nu zijn onze theeglazen leeg. We vonden de thee lekker fris en smakelijk. Maar wij zijn toch wel erg nieuwsgierig of we de ingrediënten een beetje goed geraden hebben. Daarom kijken we op de site van Nicol’s Choice.Nicoles Choice
In de webshop kan je niet alleen de losse thee bestellen maar je krijgt ook de achtergrond informatie van de thee. En daarmee ook de lijst van ingrediënten.
Onze Fruity Boost bevat helemaal geen thee, geen zwarte maar ook geen groene. Maar wel Marokkaanse munt, gedroogde appel, kers, dadelstukjes.

Conclusie

Wij vonden de Fruity Boost thee een heerlijke frisse thee met een kleine zoete twist van het fruit. Een absolute aanrader voor mensen die eens een wat andere, maar toch natuurlijk en smakelijke, thee willen.

Mocht je nu ook trek hebben gekregen in zo een lekker kopje thee? Neem dan even een kijkje op site van Nicole’s Choice.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice.

Lodi Kolhoop-Boonstra
Door

Lodi Kolhoop-Boonstra

op 04 May 2017

Wat goed van jullie dat jullie van te voren niet hadden gekeken wat er in de thee zat, anders ben je vaak toch al bevooroordeeld. Ik was erg benieuwd naar de thee van Nicole's Choice en ook verbaast dat het eigenlijk helemaal geen thee was maar meer gedroogde stukjes fruit. Ik ga het nu zeker eens proberen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 04 May 2017

Hopelijk vinden jullie hem net zo lekker. Maar ze hebben nog veel meer heerlijke thee bij Nicole's Choice

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 04 May 2017

Klinkt zeker als lekkere thee.

Lemon Like – Mama's met thee
Door

Lemon Like – Mama's met thee

op 25 May 2017

[…] Vandaag pakken we de lemon like van Nicole’s Choice erbij. Na de vorige smaken: Zoethoutthee, Fruity Boost en Sweet Dragon ligt de lat hoog. En wat verwacht je als je het zakje opendoet, een frisse lemon […]

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee
Door

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee

op 13 Jul 2017

[…] Nicole’s Choice. Zo hadden we de Spice Me Up, de Royal Berry, de Zoethoutthee, Lemon Like, Fruity Boost, Sweet Dragon, Puur Rooibos en de Honeybush thee. En wij begrijpen heel goed dat jullie enorm trek […]

Reactie plaatsen