11 mei 2017 
in Review
2 min. leestijd

Zoethout thee

Zoals ik al schreef in de inleiding voor deze serie prachtige thee van Nicole’s Choice, houd ik helemaal niet van Zoethout thee. Toch voegde  ik zoethout thee toe aan de voorkeurenlijst die we aan Nicole mochten sturen. Ik heb namelijk eind vorig jaar één keer een echt lekkere zoethout thee gedronken en ik had het idee dat deze zoethout thee dat wel eens zou kunnen evenaren. Tijd voor de test

Zoethout thee

Je hebt wat mij betreft zoethout thee en zoethout thee. Ik kende voorheen alleen die van Pickwick. En ondanks dat ik best wel fan ben van de smaken en de gemakkelijke zakjes van Pickwick, ben ik absoluut geen fan van hun zoethout thee. Nu heb ik nooit de zakjes opengemaakt en helemaal bekeken, maar ik heb niet het idee gehad dat er echte grote stukjes zoethout in de zakjes zitten.
En echte zoethout thee is dus wel lekker, kwam ik achter toen ik het dronk van een collegajuf op de school waar ik mocht invallen. Vandaar dat ik dus toch bij Nicole’s Choice de zoethout thee op het lijstje heb gezet.
Nicoles Choice

Stukjes in de thee

Ja echte stukjes zoethout. Daar kun je dus prima thee van trekken, net als van kamillebloemetjes. Eigenlijk komt er dus geen thee (van de theeplant) aan te pas. Je maakt nu gewoon thee van stukjes hout.
De zoethout is in hele kleine stukjes gesneden, stiekem denk ik dan, kun je hout snijden? Dat moet je toch zagen, maar ergens klinkt dat ook weer gek. Echte pure zoethout dus..

Thee zetten

Natuurlijk willen de kinderen ook graag proeven van deze thee.
Na het aanzetten van de waterkoker en het ruiken en bekijken van de thee vullen we dan ook samen de zakjes.Zoethout thee
A en T vinden het beiden wel grappig dat er dus stukjes hout in hun thee gaan. En bekijken ze dan ook uitgebreid. Ik denk dat ze eigenlijk de stukjes misschien ook wel zouden willen proeven, maar ze zijn zo klein dat ik ze eigenlijk niet durf te geven. Toch maar even langs de plaatselijke snoepwinkel en kijken of die nog zoethout stokjes verkopen.
Daarna gaan de zakjes de thee in…

Proeven

Al snel kleurt het water heel mooi geel en kan de thee gedronken worden. Zoethout theeOf eerst nog even afkoelen. Zelf maak ik de thee iets sterker bij mijzelf dan bij de kinderen. Maar niet te sterk. Van die collega heb ik geleerd dat je hier heel veel thee van kan zetten voor weinig, het is snel te sterk. En aangezien ik ook nooit van hele sterke thee houd, ben ik dus zeker bij een eerste kop altijd voorzichtig.

De meningen hier in huis zijn verdeeld. T roept heel hard dat hij het lekker vindt, maar drinkt 2 slokjes en stopt er dan mee. De beker blijft vergeten achter. A roept minder hard, maar drinkt met veel plezier haar beker leeg. En ik vind het ook heerlijk. Precies goed. Een blijvertje. Hoewel hij nooit zal winnen van een echte thee, is de smaak als afwisseling dus wel echt een blijvertje.
Kopen? Check dan hier de directe link: Zoethout thee

Drink jij wel eens zoethout thee?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice

Mama's Jungle
Door

Mama's Jungle

op 11 May 2017

Lekker. Lang niet gedronken, maar goed idee :)

Sylvia
Door

Sylvia

op 12 May 2017

Ja ik heb het wel eens gedronken en dan die van PW, maar ik vind de smaak dan ver te zoeken. Na jouw verhaal heb ik er ineens weer zin in. Ga denk ik ook maar bestellen. ;-)

Marijke
Door

Marijke

op 12 May 2017

Daarom vond ik het dus ook nooit wat. Maar zo vers is het echt lekker!

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 12 May 2017

Ik heb het wel eens gedronken maar ik vond het zeer vies!

Marijke
Door

Marijke

op 12 May 2017

Ook echt de verse? En ja smaken verschillen?

Marielle1968
Door

Marielle1968

op 13 May 2017

Ik koop altijd de biologische van de Aldi. Die drink ik op school, want het is de enige thee die me ervan weerhoudt de bagger uit het koffieapparaat te drinken. Gezond is het niet, want zoethout is slecht voor je bloeddruk, maar dat is drop ook. Ik heb geen droppot :-)

Marijke
Door

Marijke

op 13 May 2017

Bagger uit het koffieapparaat ??. Herkenbaar. Ik heb altijd een hele lage bloeddruk, dus ik hoef er gelukkig niet heel erg over na te denken, en een droppot heb ik ook niet, niet veilig ?

Marielle1968
Door

Marielle1968

op 13 May 2017

Ik koop altijd de biologische van de Aldi. Die drink ik op school, want het is de enige thee die me ervan weerhoudt de bagger uit het koffieapparaat te drinken. Gezond is het niet, want zoethout is slecht voor je bloeddruk, maar dat is drop ook. Ik heb geen droppot :-) Groet, Marielle Http://sophiamagazine.nl

Lemon Like – Mama's met thee
Door

Lemon Like – Mama's met thee

op 25 May 2017

[…] revieuwen. Vandaag pakken we de lemon like van Nicole’s Choice erbij. Na de vorige smaken: Zoethoutthee, Fruity Boost en Sweet Dragon ligt de lat hoog. En wat verwacht je als je het zakje opendoet, een […]

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee
Door

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee

op 13 Jul 2017

[…] die wij mochten proeven van Nicole’s Choice. Zo hadden we de Spice Me Up, de Royal Berry, de Zoethoutthee, Lemon Like, Fruity Boost, Sweet Dragon, Puur Rooibos en de Honeybush thee. En wij begrijpen heel […]

Reactie plaatsen