14 april 2018 
in Thee
1 min. leestijd

Apple Dream

Als ik T vraag welke thee hij vandaag wil proeven, dan vind het het maar lastig. Al die namen, daar snapt hij niets van. Maar Appel spreekt hem wel aan. Dus we gaan voor de apple dream van Nicole’s Choice vandaag.
Appel is iets wat hij kent, en dat wil hij dan wel proberen.

Apple Dream

Als we de thee uit het pakje schudden is het eigenlijk saai. Alleen maar bruine stukjes. Als ik T vraag wat het dan is, heeft hij geen idee. Grappig dat hij dan de associatie met appel nog niet legt.Apple Dream
Ik pak dan ook een stukje en laat het hem proeven. Hij vindt het lekker, maar ook nu denkt hij nog niet aan appel.
Hij vindt het maar een saaie thee, alleen maar appel…. Geen mooie bloemen, blaadjes of kleurtjes deze keer.
Ook de geur is niet sterk

Thee

Dan maar thee maken. Het water heeft gekookt en de appelstukjes verdwijnen in het water. Als T zijn kop met thee krijgt, zegt hij: “Dat is geen thee, het ziet eruit als water”.
Duidelijk de thee die hij gewend is te drinken, heeft vaak een basis van echte thee of rooibos. Of een stuk fruit dat meer kleur afgeeft aan het warme water.Apple Dream

Na het proeven is hij duidelijk een stuk enthousiaster. Lekker, zoet! En de kleur is niet belangrijk meer.

A en ik hebben ook een kop. Wij vinden de geur iets zurig nu. En dat kan natuurlijk prima bij appel, maar de smaak is lekker zoet.
Alleen hadden we hem achteraf misschien toch wel iets langer moeten laten trekken. De smaak was wat aan de lichte kant, en had wel iets sterker gemogen.

Gedroogde appel

Ik ben alleen wel bang dat het kleine beetje apple dream dat we nu over hebben niet meer in de thee zal belanden. De stukjes appel worden namelijk zo lekker gevonden, dat de meeste tijdens het thee drinken al in de monden zijn verdwenen. Ach stiekem was het toch al niet meer genoeg voor nog een kopje. Dus wat is er mis met een gezonde snack ernaast in dezelfde smaak als je thee….

Reactie plaatsen