Page content

Wilde bosrozen thee

article content

Wilde bosrozen thee

Midden in de zomer moet je ook zomerse thee drinken. Dus vandaag drinken we een thee die voor mij echt hoort bij de zomer. Wilde bosrozen thee. Hoewel er in de zomer meer andere bloemen in mijn tuin staan en rozen hier vooral op andere momenten gebruikt worden, vooral in boeketten, horen rozen wel bij de zomer. En een goed moment om dan eindelijk deze thee eens te gaan proeven.

Me time

Eindelijk ja, want hij ligt al enige tijd op mij te wachten. Ik wilde hem bewaren voor een moment waarop ik echt even mijzelf wilde verwennen. Echt een me-time thee. En dat moment was aangebroken. T lag al op bed, A is op kamp en R is aan het hardlopen. Heerlijk een een momentje voor mijzelf. Enthousiast scheur ik dus de verpakking open en er komt een heerlijke zoete geur uit de verpakking. Een zomerse geur. Namelijk aardbeien. Verrast duik ik direct in de ingrediënten en zie dat er inderdaad naast rozenblaadjes en de heerlijke Sencha thee ook aardbeien in deze thee zitten. En daarnaast nog wat groene China gunpowder en natuurlijke aroma’s.
Aangezien de Sencha thee ook het beste gezet kan worden met iets afgekoeld water, zet ik de waterkoker aan spreid ik ondertussen wat thee uit op een blaadje. Even bekijken wat ik allemaal zie.
Duidelijk, de rozenblaadjes, en zelfs een heel knopje en aardbeien zijn duidelijk zichtbaar tussen de mooie theeblaadjes. De geur is ondertussen wel wat afgezwakt. Nog steeds wel zoet, maar niet meer of je boven een bak versgeplukte aarbeien staat.Cupkes_Wilde bosrozen thee

Thee drinken

En daar verpest ik dan bijna mijn thee. Ik gebruik een zakje om de thee in te doen en bij het opgieten gaat het mis….. Ik heb het zakje niet vast en het verdwijnt onder water en de mooie blaadjes zweven in mijn thee. Ik baal, ik houd namelijk niet van thee met dingen erin, en gebruik daarom bijna altijd van die zakjes…. Gelukkig zijn het mooie grote theebladeren en kan ik ze er met een lepel makkelijk uithalen.Cupkes_Wilde bosrozen thee Maar als je heel goed kijkt op de foto zie je nog wat kleine blaadjes op de bodem liggen. Vooruit, ik wilde deze thee zo graag proberen en ik ga hem dus echt niet weggooien. Maar een heel klein beetje baal ik nog steeds.

De thee ruikt overigens heerlijk en ziet er verder ook weer prachtig uit. Hij ruikt ook nog steeds erg lekker zoet. En zo smaakt hij ook. De smaak van de rozenblaadjes en de sencha is een goede combinatie.
Ik kende deze combinatie wel, Lipton heeft een variant met witte thee en rozen en die is wat betreft smaak vergelijkbaar. En die pak ik bij de tennis ook heel vaak. Al met al een geslaagd me-time moment. En de verpakking is nog niet leeg, dus binnenkort ga ik er weer lekker van deze thee genieten. Ik denk mijn nieuwe favoriete smaak van Cupkes.

Je koopt deze Wilde bosrozen thee natuurlijk bij Cupkes voor € 4,95 voor 50 gram.

Comment Section

16 reacties op “Wilde bosrozen thee


Door Lifebyjess op 21 augustus 2017

Klinkt heel erg lekker. Wat gaaf dat je een mok hebt met je eigen naam erop!


Door Marijke op 21 augustus 2017

Ja cool is die he! Rond Moederdag gewonnen en deze tekst gekozen. Zo blij mee!


Door Armande op 20 augustus 2017

Ziet er prachtig uit! Misschien is een theezeefje een goeie “investering” voor je. 🙂


Door Marijke op 20 augustus 2017

Ja heb ik, maar koos er voor om het in een zakje te stoppen ?. Moet je niet het zakje erin laten vallen


Door Amylia op 19 augustus 2017

Mmmm ik ben een echte thee-fan!


Door dyonnex op 18 augustus 2017

Lijkt me heerlijk! Ik ben een echte thee fan haha!


Door Marijke op 18 augustus 2017

Dit is echt mijn huidige favoriet! Moet je echt proberen dus ?


Door seadbeady op 18 augustus 2017

Als de thee al lekker ruikt dan ben ik ook al bijna verkocht – ik heb onlangs een theemachine gekocht en mijn favoriet daarvan is groene thee met ananas en kokosnoot – echt overheerlijk 🙂


Door Marijke op 18 augustus 2017

Ananas en kokosnoot klinkt inderdaad ook als een heerlijke combinatie. Lekker tropisch


Door sannie73 op 18 augustus 2017

Lijkt me heerlijk! Misschien eindelijk eens een ander smaakje voor mij naast mijn Kamille en muntthee?


Door Marijke op 18 augustus 2017

Altijd het proberen waard! Hoewel kamille ook erg lekker is? Verse kamille?


Door Anja op 18 augustus 2017

Jammer dat ik niet van aardbeien in mijn thee houd, maar lijkt me een aparte combinatie. Blaadjes en restjes in je thee: had ik gister nog last van 🙂


Door Marijke op 18 augustus 2017

Nee als je niet van aardbeien in je thee houdt, dan moet je hem overslaan. Oh bah, blaadjes in je thee, gelukkig ben ik niet de enige ?


Door MommyLovesPink op 18 augustus 2017

echt even een genietmomentje zo, ruikt vast heerlijk ook die theeDoor Nicole Orriëns op 18 augustus 2017

Ik vind de naam al zo mooi ‘wilde bosrozen thee’. Het roept allemaal romantische beelden bij mij op. Het lijkt me alleen al daarom een lekkere thee!

Plaats een reactie


*


CommentLuv badge

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website