25 mei 2016 
in Thee
2 min. leestijd

Mijn favoriete thee, lente 2016

Er zijn zoveel verschillende soorten thee dat ik soms moeite heb met kiezen. Maar ik heb wel een aantal favorieten. En die wisselen ook wel eens. Vaak met het wisselen van de seizoenen. Dus nu het weer ook eindelijk gaat aanvoelen als lente en de temperaturen stijgen, kies ik ook weer voor andere soorten thee. Daarom vandaag,  de favorieten van de lente

De meeste thee die ik drink is en blijft altijd “gewone” thee. De English blend, meestal van Pickwick. Maar regelmatig zet ik een kopje met een andere smaak, en zeker als ik ergens ben, kies ik vaak iets anders.

Groene thee mandarijn van Lipton

Het tennisseizoen is weer in volle gang. Dus we zitten naast de baan bij de tennisles of competitie. De temperaturen vroegen nog steeds om thee. En ik ontdekte deze heerlijke groene thee met mandarijn. Veel zoeter dan gewone groene thee en minder scherp dan sinaasappel door de mandarijn. Echt een aanrader.Groene thee met mandarijn

Asian White & Rose van Lipton

Uit dezelfde serie van Lipton komt deze thee. Een groene met witte thee met rozen. Ik vind hem niet overdreven sterk smaken naar rozen, maar de geur is wel licht rozig. Vooral het zakje van de thee is ook erg mooi en staat er leuk naast het kopje.Wat is jouw favoriete thee deze lente?Asian White en Rose

Cupkes

Bijna op, maar echt erg lekker nog steeds de Pink Passion van Cupkes. Wij mochten deze testen, en ik ben er stiekem heel zuinig op. Een heel klein beetje is er nog over. Het is dat ik geen sterke thee drink, anders was hij allang op geweest.

Groene thee met komkommer van Pickwick

Deze heb ik vorig jaar ontdekt, en is nog steeds een van mijn favorieten. Vooral als laatste kop thee voor het slapen gaan, pak ik deze snel uit de kast. Lekker licht en fris van smaak. Voor mij een mooie afsluiter van de dag na een dag vol sterke Engelse thee.

Kamille thee

Ik heb hem niet in huis op het moment, maar als ik bij mijn broertje en schoonzus ben, komt hij speciaal voor mij uit de la. Kamillethee. In dit geval van Pickwick. Kamillethee is altijd lekker, vooral in de lente en zomer. Straks kunnen we weer verse kamille plukken en verse thee zetten. Heerlijk!

Lucky green van Dunja

Van deze heb ik pas 1 kopje op, maar hij is zo mooi en zo lekker. Wat er precies inzet weet ik niet, maar hij is ook lekker zoet, met echte stukjes fruit en grote theebladeren. Hij ruikt lekker zoet, en smaakt ook zo. Alleen aan de kleur te herkennen als een groene thee. Hoge kwaliteit.Lucky green

Wat is jouw favoriete thee dit seizoen?

zomijntje
Door

zomijntje

op 25 May 2016

Oeh klinkt goed allemaal. Vooral de laatste en die van Cupkes zou ik ook wel willen uitproberen. ^_^ Ik ben in de zomer vaak in de ban van verse munt thee met wat honing. En momenteel drink ik drie theetjes: verse gember met citroen thee, rooibos en gewone engelse van pickwick ook. Waarvan meestal 's avonds voor het slapen gaan de rooibos het wel wint. Fijne dag en liefs, Mijntje.

Reactie plaatsen