13 augustus 2016 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Rory

Vandaag drinken we thee met Rory. Je kent haar vast wel van haar mooie scherpe maar ook ontroerende blogs op haar eigen blog. Vooral die waarin ze zich kwetsbaar opstelt over het moederschap komen regelmatig binnen! We praten vandaag niet over het moederschap met haar, maar natuurlijk over thee.

Wie ben je?

Ik ben Rory, 45 jaar en moeder van een lief dochtertje van vier jaar, Mila. Getrouwd met Huib. Dit jaar zijn wij 25 jaar samen! Ik blog op http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

Wanneer drink je thee?

Vaak ’s middags, of juist in de avond als we even aan het relaxen zijn bij een goede serie. We zijn ontzettend fan van spannende series zoals Scandal, House of Cards, Homeland, en nu Criminal Minds. Ook Zweedse crimi-series (Dicte, Beck) kunnen ons erg bekoren.

Losse thee of in een thee zakje?

Liever losse thee (ook mijn mondhygiëniste zegt dat dat veel beter is voor mijn gebit), maar op de een of andere manier val ik toch voor veel theemerken (in zakjes).

Wat is je favoriete thee?

Breathe Deep van Yogi Tea (Ayurvedische kruidenthee met eucalyptus, basilicum en tijm) & Bio Vata Thee van Maharishi Ayurveda (zoet, verwarmend).

Wat is je favoriete merk thee?

Yogi Tea! Maar dus ook Maharishi Ayurveda. Zonnatura heeft weer lekkere kamillethee. Lipton gebruiken we voor ’s ochtends. Maar de pure peppermint-tea van Marks & Spencer vind ik ook heerlijk (en is cafeïnevrij). Oh en de laatste paar dagen drink ik voor het slapen gaan een kop ‘Slaap lekker, biologische kruidendrank’ van Jacob Hooy. Er staat niet eens op dat het thee is 🙂

Waar drink jij je thee uit?

Een van de mokken uit NYC van Starbucks, of de mok die ik van mijn vriendin uit Londen heb gekregen (tekst: Shopaholic en aan de andere kant een afbeelding van een stilettopump) of de mok die ik van mijn beste vriendin heb gekregen met opschrift: “Both of us can’t look good at the same time…It’s me of the house”. Het is duidelijk waar mijn prioriteiten liggen…Favoriete theemoment Rory

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Tegenwoordig een spelt-beschuitje met vruchtenhagel (vraag mij niet waarom. Een nieuwe ‘craving’) of lekkere biscuitjes zoals knappertjes of Mariakoekjes. Of de volkoren biscuitjes van het eigen merk van Albert Heijn.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Eigenlijk wel. Kleuter had na haar peutertijd even genoeg van thee. Manlief drinkt het met name bij het ontbijt (Gold-tea of Russian Earl Grey van Lipton)

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Op dit moment? Met DJ Mattie. Gewoon, om hem een hart onder de riem te willen steken. Overigens geen oordeel over zijn vriendin hoor. Wij – als publiek – horen natuurlijk niet alles van wat er heeft gespeeld. En dat is maar goed ook.

Maar anders? Met mijn zwager Jord Knotter natuurlijk (je kent hem wel van onder andere de Soldaat van Oranje, de film Sneekweek en van GTST).

Wat is je meest favoriete theemoment?

Als herinnering bedoel je? Dat moet toch wel een van de High Tea’s zijn geweest bij het Amstel Hotel in Amsterdam. We zijn een keer met zijn tweetjes geweest en een keer met mijn toenmalige werk. Fantastisch. Dat is pas echt een High Tea. Aanrader!
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Rory.

roryblokzijl
Door

roryblokzijl

op 15 Aug 2016

Wow, dankjulliewel, wat een mooie intro. Dat raakt mij. Superleuk dat ik mee mocht werken aan jullie 'favoriete theemoment'. Ik drink op dit moment een kopje koffie maar zodadelijk staat de 'breathe deep' weer op het programma :)

Marijke
Door

Marijke

op 15 Aug 2016

Ahh en dat vind ik dan weer superlief om te horen! Enne Proost ?

Reactie plaatsen