02 april 2016 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Marijke

Nog 2 weken wachten en dan delen we elke zaterdag het favoriete theemomentje van…. Elke week krijg je zo nieuwe inspiratie over thee. Want welke smaken zijn favoriet. Welke merken moet je echt in huis hebben. Zoveel verschillende mensen zoveel verschillende thee momentjes. Natuurlijk delen we eerst onze eigen favoriete theemomentjes met je.

Wie ben je?

Nou dat is een makkelijke. Ik ben Marijke, 1 van de twee zussen achter Mama’s met thee. Favoriete theemoment Marijke

Wanneer drink je thee?

Ik drink altijd thee. ’s Ochtends aan het ontbijt. ’s Middags bij de lunch en ook nog vlak voor ik naar bed ga. En niet te vergeten tussendoor. Liters thee dus eigenlijk. Ik heb zelfs ooit een keer heel erg gebaald dat tijdens het uitgaan ik om 1 uur ’s nachts geen thee meer kon bestellen, omdat de machine al was schoongemaakt. En ik had gewoon trek in thee!

Losse thee of in een thee zakje?

In een zakje. Ik houd er niet van als er losse stukjes in mijn thee drijven. Een thee-ei of zo voldoet wel, als de thee vrij grof is. Maar anders stop ik het in een zakje.

Wat is je favoriete thee?

Het liefste drink ik zwarte thee. En dan “gewone” thee, meestal is dat een Engelse blend. Of met kersen of bosvruchten. Dit zijn smaken die ik er vaak uitpak. Maar ook de groene thee van Pickwick met komkommer vind ik een absolute aanrader. Maar ook kamillethee hang ik vaak in mijn theekopje.
Mijn nieuwste favoriet is Pink Passion van Cupkes. Voldoende keuze om regelmatig te wisselen of de thee aan te passen aan het tijdstip van de dag.

Wat is je favoriete merk thee?

De meeste thee die ik in huis heb, is van Pickwick. Mede omdat ik de punten spaar. Maar eigenlijk vind ik andere merken ook prima.

Waar drink jij je thee uit?

Ik drink mijn thee nog steeds uit het theeglas dat ik kreeg eind jaren 80 bij het verlaten van de basisschool. Met angst en beven kijk ik dan ook toe, als een van de kinderen het kopje op tafel zet. Zou het zo erg vinden als het stuk valt. Maar toch blijf ik er wel elke dag mijn thee uit drinken.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Thee smaakt heerlijk met chocola. Hoewel een koekje, een mugcake of andere taart ook prima is. En staat er op zondag een toastje of een chipje op tafel, dan zal ik daar de thee niet voor laten staan. Maar het lekkerste is toch chocola.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Nee, dochterlief drinkt thuis ook altijd thee. Ze is ook dol op verschillende smaken. Dus het is gezellig om samen een en ander uit te proberen.

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Hmm tja, ik ben niet zo BN’er minded. Dus dat vind ik heel lastig. Maxima heb ik al een keer genoemd als voorbeeld, dus dat zou altijd een goede optie zijn. Verder, drink ik mijn thee toch liever zonder BN’er maar met een vriendin of lekker met de familie.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Ik denk dat ik op dit moment het meest geniet van een kopje thee als de kinderen met hun papa in bad zitten. De gezellige bad geluiden op de achtergrond en heel even, een klein beetje, tijd voor mezelf, mijn kopje thee, en natuurlijk dat stukje chocola waar niemand van weet dat ik het zit te eten!

De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.

Amina - I'mFG!
Door

Amina - I'mFG!

op 03 Apr 2016

Ahhh, zo'n leuk item dit! Echt leuk om te lezen! Ik ga jullie volgen! xxx

Marijke
Door

Marijke

op 03 Apr 2016

Ahh wat een mooi compliment! Dank je wel!

Reactie plaatsen