20 augustus 2016 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Romy

Hey Romy, wat leuk dat je bij ons komt theedrinken vandaag. Natuurlijk kennen we je blog al, we komen daar regelmatig langs, om te lezen natuurlijk. Maar in de rubriek & haar dochterlief kun je ook Marijke met dochter A terugvinden. Een leuke rubriek om nog eens door heen te bladeren als je hem nog niet kent. Wij vroegen Romy niet naar haar dochter, daar vind je genoeg over op haar blog, maar naar haar favoriete thee….

Wie ben je?

Ik ben Romy, getrouwd, moeder van Elise (2,5) en sinds 2014 blog ik op www.dochterlief.nl
Favoriete theemoment Romy

Wanneer drink je thee?

Vroeger, dat wil zeggen voordat ik moeder werd, was ik een echte theeleut. Er gingen hele sloten doorheen op een dag. Inmiddels zijn een aantal koppen vervangen door koffie en drink ik 1 tot 2 kopjes thee per dag. En toen ik nog werkte (ik zit momenteel thuis) dronk ik zeker 5 koppen thee per dag.

Losse thee of in een thee zakje?

Losse thee is het lekkerst, vind ik. In mijn vorige woonplaats was een hele originele theewinkel met wel 80 verschillende soorten thee. Ik voelde me daar altijd als een kind in een snoepwinkel en kocht daar wekelijks thee. Maar ik ken ook zat theemerken die hun thee in zakjes doen die ik lekker vind, hoor!

Wat is je favoriete thee?

Groene thee gaat er altijd in, of de wat minder bekende witte thee. In de lente en zomer drink ik andere smaken dan in de herfst en winter. In die laatste 2 seizoenen vind ik de wat kruidige theesmaken lekker, zoals rooibos en Chai thee. In de lente en zomer drink ik veel groene thee of kruidenthee.

Wat is je favoriete merk thee?

Clipper vind ik een merk met ontzettend lekkere en originele theesoorten. Ik ben fan van hun Snore & Peace thee, een thee met onder andere kamille en lavendel om bij te ontspannen. Hun groene thee met frambozen is ook heel erg lekker! En Celestial Seasonings heeft ook lekkere thee. Daar vind ik bijna alle thee wel lekker van, maar wat me echt heeft verrast is hun Dirty Chai thee: een combinatie van Chai thee met espresso. Puur vind ik ‘m te heftig maar met wat suiker en melk vind ik ‘m echt heel verslavend en een goede vervanger van koffie!

Waar drink jij je thee uit?

Uit een zo groot mogelijke mok, het liefst formaat soepkom. Ik heb er verschillende in huis en kan het ook niet nalaten om er af en toe nog 1 mee te nemen uit de winkel.
Favoriete theemoment Romy

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Iets zoets, uiteraard. Met een high tea kan je me ook altijd blij maken. Voor thuis doen simpele theebiscuitjes het altijd goed, of een lekker stuk chocola van Tony’s. Al probeer ik dat de laatste tijd te beperken, want ik kan me nooit houden aan 1 koekje of 1 stukje chocola.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Ja. Mijn man drinkt weleens een kopje met me mee maar daarna is hij verzadigd. En mijn dochter houdt er ook niet van, ondanks alle baby- en peuterthee die ik enthousiast voor haar heb aangeschaft. Die drink ik nu dus maar zelf op.

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Ik heb niet echt een favoriete BN’er, maar een bekende schrijver zou het altijd wel goed doen gezien mijn eigen reputatie als boekenwurm.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Aan het einde van de dag, bij voorkeur op een regenachtige herfst- of winteravond als ik de deur niet meer uit hoef. Netflix aan of een goed boek op schoot en ik ben een tevreden mens!
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Romy.

Reactie plaatsen