11 juli 2016 
1 min. leestijd

Lucky green

Een van mijn favoriete theesoorten van de afgelopen lente was Lucky Green. Deze kreeg ik met Moederdag nadat ik hem al een keer had geproefd bij Dunja. Dunja is denk ik inmiddels wel mijn favoriete winkel uit ons dorp.

Ik bedoel, ze verkopen ze lekkerste ijsjes in het zomerseizoen, je koopt er werkelijk fantastische chocola. Je kunt er terecht voor alles wat met bakken en decoreren van taarten te maken heeft. En ook heel veel soorten koffie en thee. Nu houd ik niet van koffie, dus ik beperk me graag tot alle andere mogelijkheden.

Maar goed, dit artikel is dus bedoeld om je meer te vertellen over Lucky Green.

Groene thee

Zoals de naam al zegt, het is een groene thee. En sinds ik weet dat je groene thee niet met kokend water moet zetten, maar met water van rond de 80 graden, ben ik fan. Van bijna alle soorten groene thee, maar vooral van deze! De perfecte combinatie tussen groene thee en een heerlijke fruit thee.

Naast mooie grote groene thee bladeren zit er namelijk papaja, ananas, frambozenvruchtgranulaat, druiven, rozenbloesem en aardbeien in. Allemaal zoete ingrediënten en dat ruik je direct zodra je de verpakking opent. Heel zoet!Lucky Green groene thee

Fruitig en zoet

Na het koken en dus weer wat laten afkoelen van het water, even de thee laten trekken tot de gewenste sterkte. Bij mij is dat nooit heel sterk. Maar ondanks dat ik de thee niet heel sterk wil, geeft deze thee een mooie gouden kleur af.
De geur is nog steeds lekker zoet, maar niet meer zo zoet als droog uit de verpakking.

Hetzelfde geldt voor de smaak. Zoet, groene thee, maar niet te zoet. Dus een heerlijke groene thee. Maar door alle fruitige ingrediënten toch ook niet een echte groene thee. Misschien wel een beetje de bosvruchten of tropische vruchten thee onder de groene thee.

Waar te koop?

In elk geval een hele fijne thee. Lekker voor in de middag of avond, met een koekje of stukje chocola erbij.
Overigens is deze thee niet alleen bij mijn favoriete winkel te koop, maar natuurlijk op veel meer plaatsen. Ik heb verschillende webshops gevonden die het verkopen, waaronder Hetboshuijs en Teaforyou

Wat is jouw favoriete thee?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 11 Jul 2016

Ik pluk de Citroenmelisse en Munt uit mijn tuin.Met zonnig weer geniet ik daar van.Zonnige groet,

Marijke
Door

Marijke

op 11 Jul 2016

Dat is ook lekker ja!

Reactie plaatsen