12 oktober 2016 
in Review
3 min. leestijd

Handgemaakt koekje bij de thee?

Chocolade- en cookielovers opgelet! Deze homemade cookiebarskunnen wel eens de lekkerste van je leven zijn. Want de Broderick Brothers kennen als geen ander de kunst van het bakken.

In Ierland worden de cookiebars van de Broderick Brothers gemaakt. En ze zijn allemaal uniek, want handgemaakt. En toch verkrijgbaar voor iedereen. Handig toch? Dat in combinatie met bovenstaande quote maakte mij nieuwsgierig.

Aanstekelijk persbericht

Nou eigenlijk de rest van de wervende tekst ook:

De combinatie van de beste, rijke chocolade, intense stukken biscuit en luchtige marshmallows maken Broderick’s een must taste voor elke culi. De liefde voor goede ingrediënten begon bij de broers in de keuken van hun moeder Ina, waar ze de kunst van het bakken tot in kleinste chocoladestukjes hebben geperfectioneerd.  Broderick’s is dan ook veel meer dan een cookiebar. Veel uitbundiger dan welke reep ook en veel lekkerder dan het lekkerste koekje dat je ooit hebt geproefd.

Dat moeten we dus proberen! En gelukkig kregen we van Kroon op het Werk een proefpakket toegestuurd. Waar ik normaal graag alles met de kinderen uitprobeer, heb ik ze nu steeds stiekem alleen op gegeten. Ja het proefpakket was te klein om te delen, onder het mom van, ik moet er iets van vinden, heb ik ze toegeëigend.brodericks

Dus de bevindingen. Zijn ze nou echt zo geweldig, of vallen ze tegen?

De test

Ze zien er in elk geval geweldig uit. Ik houd wel van kleur. Dus de kleurige verpakkingen zijn wat mij betreft een hit. Ook goed herkenbaar en opvallend in de winkel tussen de gevestigde orde!

Dan de smaak test.
Mini road rocking choc choc block (de paarse)
mini-road-rocking-choc-choc-block

De eerste die ik proef. Ik heb hem meegenomen naar de tennis. Even tijdens het wachten tot de tennisles weer is afgelopen een momentje voor mezelf. Deze is heerlijk en echt te klein. Het is een zachte reep met krokante koek stukjes erdoor. Met een rustige zachte chocolade smaak. Niet overheersend chocola, maar lekker en zacht. 1 is echt niet genoeg. Deze smaakt zeker naar meer.

Mini Caramental (oranje)
mini-caramental

Ondanks de zorgvuldige verpakking lijkt het wel dat dit koekje het verzenden niet helemaal overleefd heeft. Al bij het openen van de verpakking vallen de kruimels me tegemoet. Een groot deel van de koek valt zo uit elkaar en het ziet er wat geplet uit. Maar aangezien hij toch niet in zijn geheel in mijn maag kan, maak ik me er maar niet te druk om. Maar of ik ze aan mijn kinderen zou geven? Hmm stofzuigen is niet mijn hobby.

De smaak is wel wat te vergelijken met een twix. Caramel, chocola en koek. De smaak is alleen veel intenser, echter. Lekkerder. Alleen jammer dat de koek ook tijdens het eten uit elkaar valt. Van mij had dat wel iets steviger koekje mogen zijn. De helft heb ik niet op, ligt op de grond. Zonde!

Mini Tiff Toff in the Tuffen (groen)
mini-tiff-toff-in-the-tuffen
Persoonlijk vind ik hem erg lijken op de Mini road rocking choc choc block. Maar iets steviger en meer koek. Aangezien ik ze ook niet alledrie direct achter elkaar heb opgegeten, is het lastig om dit met zekerheid te zeggen. Is deze lekker. Ja zeker. En ook voor deze geldt, hij is te klein, of ik wil er meer. Dus een goed teken.

Welke lijkt jou het lekkerst?

Broderick’s mini’s vind je exclusief bij Albert Heijn in drie verschillende, handig hersluitbare zakken. De Caramental, Tiff Toff in the Tuffen (chocolade met knapperige stukjes koek) en Road Rocking Choc Block zijn te koop bij AH To Go, lunchrooms, koffiecorners, speciaalzaken en On-The-Go locaties door het hele land.

Welke lijkt jou het lekkerst?

NB: Dit artikel kwam tot stand door middel van een samenwerking.

Reactie plaatsen