06 januari 2018 
in Thee
2 min. leestijd

Pink Energizer

Het is zo’n dag in de kerstvakantie. Iedereen is moe, heeft nergens zin in en de pyjama’s gaan niet uit. De kerstboom laat zijn takjes ook voorzichtig hangen en is aan het einde van zijn latijn, en buiten is het ook nog eens koud en grijs.  Zo’n dag dus….. Tijd voor een beetje energie.

Ik laat A een thee uitkiezen om te proeven en te reviewen. Op de kleur kiest zij Pink Energizer. Die geven we dus vanwege het verhaal hierboven ook even voorrang in het plaatsen. En laten we je weten of het een thee is om energie van te krijgen?

Pink Energizer

Natuurlijk ruiken we eerst weer even aan de verpakking. Lekker zoet, aardbei, dat kan niet missen.
En ook als we de thee beter bekijken dan vinden we de aardbei terug. Ook appel en natuurlijk iets van groene thee. Zou Sencha kunnen zijn, als we kijken naar het blad.
Natuurlijk hebben we het daarna gecheckt op de site van Nicole’s Choice waar deze thee ook vandaan komt.
De Pink Energizer bevat:

China Sencha groene thee, appel, hibiscus, sinaasappelschil, bramenblad, frambozen, aardbeien en natuurlijk aroma.

Ondertussen is het water ook gekookt en weer een beetje afgekoeld.
Dus kunnen de blaadjes in het glas.Pink Energizer

Lichte thee

Het is een lastige dag vandaag om de thee goed op de foto te krijgen. Het is grauw en grijs en de thee is licht van kleur. Een beetje roze. Ja echt… niet gek gevonden dus de naam. Maar in combinatie met mijn houten tafel en het weinige licht dat de hele dag al naar binnenvalt is het moeilijk. Een wit blaadje biedt uitkomst om nog iets van de kleur van de thee te zien. Maar echt geweldig wordt het vandaag helaas niet.
Maar toch geeft het een beeld van de kleur van de thee.Pink Energizer

Zacht

“Lekker mama! Deze thee is heel zacht van smaak!”

klinkt er vanuit een pyjama op de bank. En dat klopt, door de Sencha is het een heerlijke zachte groene thee. En met de fruitsmaken is hij zoet, maar niet overheersend zoet. Er zit ook hibiscus in die de thee een zuurdere smaak zou kunnen geven, maar die proef je hier echt niet. Ik vermoed dat dit wel degene is die het mooie kleurtje geeft aan de thee.

Ik ben het met A eens. Een heerlijke zachte thee met een mooi klein zoet smaakje. Een blijvertje. En geeft de thee ook energie?
Nu zat ik vandaag totaal niet laag in mijn energie, maar ja, het is een thee waar je zeker een oppepper van krijgt. Hoewel ik dat laatste niet echt direct kan zeggen van het exemplaar op de bank. Of is ze nu toch iets rechter op gaan zitten achter haar scherm??

Wat is jouw favoriete energizer?

Reactie plaatsen