15 juni 2017 
in Review
1 min. leestijd

Appelthee pickwick

Een tijdje geleden alweer vond ik de bananenthee van Pickwick in de winkel en liet ik me door T overtuigen deze mee te nemen. Natuurlijk gingen we daarna op zoek naar de appel en de perzikvariant. Want ook die moeten geprobeerd worden.
Alleen toen we ze toegestuurd hadden gekregen van Pickwick, werden ze even vergeten. En lagen de zakjes gewoon te wachten. Zonde hoor!

Dus tijd voor een nieuwe kop thee. En T mocht kiezen welke het werd. De bosvruchtenvriendjes, zijn favoriet deed niet mee, want anders zou er geen nieuwe smaak gekozen worden ;) En voor vandaag koos hij appel!

Geen doosje

Van de appelthee kreeg ik 2 zakjes toegestuurd, dus we hebben deze keer geen doosje. Het was dus even zoeken naar de ingrediënten. Maar we hebben ze gevonden.

Rozenbottel, stukjes appel (25%), aroma’s, hibiscus, cichorei, kaneel, zoethout

Waarschijnlijk is het doosje verder net zo leuk als het doosje van de Bananenthee met een puzzeltje voor de kinderen.Appelthee Pickwick

Wat vonden we van de thee?

Na het opschenken van het water zien we de thee een prachtige kleur krijgen. Een rode kleur, past mooi bij een thee met appelsmaak. na het zetten zien we een thee met een vrij rode kleur.

Appelthee PickwickDan de smaak. T komt nog steeds niet heel veel verder dan lekker, of niet lekker. En over het algemeen is dat natuurlijk ook wel voldoende. Maar om over te brengen hoe hij smaakt heb je er nog weinig aan. Vandaar dat ik ook een kopje appelthee meedronk.

Bij het proeven dacht ik wat vanille te proeven, geen idee waarom, want ik vind het niet terug in de ingrediënten. De afdronk is heel licht zuur. Herkenbaar voor mij met andere thee waar Hibiscus in zit. Dus ik vermoed dat het lichtzure daar vandaan komt.

Al met al een prima thee, al vind T de bananenvariant van Pickwick lekkerder. En het haalt het bij lange na niet bij de bosvruchtenvriendjes van Cupkes.

Ken jij de appelthee van Pickwick?

Reactie plaatsen