13 december 2015 
in Tags
2 min. leestijd

Thee tag

Genieten van thee kan altijd. Of het nu tussen Sinterklaas en kerst is, of midden in de zomer. Thee is voor ons altijd goed. Echt altijd! We zijn niet voor niets Mama’s met thee. Dus vandaag nemen we je nog eens even mee in onze voorkeuren voor thee.

Losse thee of theezakjes?
M: Thee zakjes hebben mijn voorkeur. Maar als ik nog eens een goed glas heb, met daarin zo’n houder waar de losse thee in kan, dan vind ik losse thee ook wel prima. Maar ik wil geen blaadjes in mijn thee hebben drijven.
H: Ik heb een sterke voorkeur voor theezakjes. Vooral omdat ik niet van die ronddrijvende blaadjes in mijn thee wil hebben. Ik wil mijn theekopje tot de laatste slok leeg kunnen drinken, al is dat niet zoals het volgens de etiquette hoort.

Sterke thee of slappe thee?
M: Slappe thee vind ik lekkerder. Maar mocht hij wat te sterk zijn uitgevallen, dan is dat ook geen probleem. Zo lang het thee is, is het al snel goed.
H: Bij sterke thee heb ik een associatie, die moet zoet zijn en hoort bij een zondagsontbijt. Ik drink mijn thee liever wat slapper maar ik heb geen probleem met een sterke kop. Hij moet echter niet zo donker zijn als koffie.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
M: Chocola, of chocoladekoekjes.
H: Wat mij betreft kan alles bij thee. Ook chips of een toastje. Maar de voorkeur ligt wel bij iets licht zoets. Stroopwafels even op je theekopje leggen is ook erg lekker.

Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
M: Nee, ik drink de hele dag thee en het maakt me niet uit hoe laat ik welke thee zet. Nou ja, bij het ontbijt wil ik toch wel een zo’n neutraal mogelijke thee eigenlijk.
H: Ik drink liters “gewone” thee, de engelse melange dus. Ik geef niet heel veel om smaakjes hoewel ik sommige best lekker vind. Sterrenmix en honingthee drink ik wel graag in de avond. Pickwick Tea Topics

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
M: Bosvruchtenthee is altijd favoriet. Maar op dit moment vullen we dat aan met Autumn storm van Pickwick en Earl Grey thee.
H: Engelse melange, Autumn Storm en de Honingthee van de appie.

Welke thee vind je echt niet te pruimen?
M: Meloen thee. Maar dat komt omdat ik dus ook niet van meloen houd.
H: Alles waar citroen doorheen zit. Brrrrr, warm en zuur, zeer slechte combinatie.

Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
M: Uit mijn eigen kop. Een Theeglas. Dat glas is al 26 jaar oud. Ik kreeg het met het verlaten van de basisschool. En dat staat er ook ingegraveerd. Dat is en blijft dus al 26 jaar lang mijn kop om thee uit te drinken.
H: De grootste die er te vinden is in huis.
Theekopjes

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
M: Mijn ideale theekopje, zie hierboven, is eigenlijk net even te klein om ideaal te zijn. Mijn ideale kop is groot! Je moet er je handen aan kunnen warmen, maar ook een oor hebben om veilig te kunnen vasthouden als de thee nog heel heet is. En belangrijk, een hele dikke wand drinkt gewoon niet zo heel lekker. Mijn eigen kopje dus, alleen zou die iets groter mogen zijn.
H: Groot! Hij moet lekker vasthouden, geen klein oortje en dik glas.

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
M: Als ik thuiskom en ik moe ben. Even op de bank met een kopje thee. Even een klein moment voor mezelf. Tenminste dat hoop ik dan…..
H: Als de kinderen naar bed zijn en de hond is uit geweest. Stilte in huis, rust in mijn hoofd, thee in mijn hand.

Wat is jouw favoriete theesmaak?

Marijke I easydailyfood
Door

Marijke I easydailyfood

op 13 Dec 2015

Zelf totaal geen thee fan. Maar die chocokoekjes vind ik ook heeeeerlijk smaken bij een lekker bakje koffie!

Maria Van Daels
Door

Maria Van Daels

op 18 Dec 2015

Toch dikke 20 jaar bakje koffie gedronken.Na veel lezen en proeven overstap gemaakt naar de verschillende soorten en smaken van thee en geloof mij voel mij super.Maria

Marijke
Door

Marijke

op 18 Dec 2015

Dat is inderdaad ook het fijne aan thee. Zoveel verschillende smaken. Elke keer weer iets anders

Reactie plaatsen