Review
Hanneke Koper-de Leur
Review
05/05/2018
1 min
0

Juicy Orange

05/05/2018
1 min
0

Juicy Orange klinkt als een fruitige thee met sinaasappel. Sinaasappelthee was de eerste smaak van thee die ik als kind kon waarderen. Deze thee lijkt mij dan ook heel lekker.

Geur en Zicht

Als ik het zakje open komt er al meteen een citrusluchtje naar boven. Zodra ik een beetje op een papiertje heb gedaan zie ik duidelijk de sinaasappelschilletje. Ze zitten samen in het zakje met wat grotere groene blaadjes. Ik denk dat het een groene thee met sinaasappel is. En ik vind dat eigenlijk wel leuk. Er zijn op het gebied van groene thee veel verschillende soorten te verkrijgen maar meestal worden ze met iets zuurs gecombineerd zoals met citroen. En juist dat zurige vind ik niet zo lekker. Ik ben dus aangenaam verrast door de combinatie van groene thee met sinaasappelschil.

Juicy Orange review

In het glas

In het glas trekt de thee meteen licht groen. De thee wordt niet snel donker van kleur, iets wat spreekt voor een goede groene thee. Ik zie de blaadjes mooi uitzetten en de thee verspreidt een aangename geur. Als mijn man de keuken binnen loopt zegt hij: “Wat ruikt het hier lekker.”

Proeven

Qua smaak vond ik de thee wat vlak. Ondanks dat ik hem 5 minuten heb laten trekken komt de smaak niet echt boven drijven. Het is een aangename milde groene thee maar de smaak van sinaasappel had van mij is prominenter aanwezig mogen zijn. Misschien volgende keer nog iets langer laten trekken.

Juicy Orange review

Wel denk ik dat je hier een prima basis voor een ijsthee van kan maken.

Natuurlijk zoek ik nog even op wat de precieze ingrediënten zijn en dat doe ik natuurlijk in de webshop van Nicole’s Choice. Van haar kregen wij namelijk deze thee om te reviewen.

De groene thee is een Chinese Sencha, wat de hele milde smaak dus verklaart, en die is aangevuld met gedroogde sinaasappelschil. Volgens de website is het een milde thee met een fruitige afdronk. Ik kan het hier wel mee eens zijn. Al had ik dus persoonlijk een iets stevigere smaak wel kunnen waarderen.

Reacties
Categorieën