26 mei 2018 
in Thee
1 min. leestijd

Sinasthee

Met dit prachtige bijna zomerse voorjaar was ik voor de review van de thee van vandaag ook op zoek naar een lekkere tropische of zomerse thee. Mijn keuze daarbij viel op de Sinas thee van Nicole’s choice. Sinas impliceert voor mij tropisch fruit en ik hoop op een frisse thee.

Sinas thee

Als we de verpakking openen is het al duidelijk. Sinaasappel. Ik laat de mannen hier thuis ook ruiken en die ruiken iets bekends, maar kunnen het even niet thuisbrengen. Ik had de naam nog niet gegeven. Dus voor mij is de naam als onlosmakelijk verbonden met de geur.
We spreiden natuurlijk een beetje uit op een wit blaadje. En heel duidelijk zie ik de hele kleine stukjes sinaasappelschil. Dan herkennen de mannen het ook.Nicoles Choice Sinas thee

Bitter

Sinaasappelschil kennen de kinderen vooral uit marmalade hier, en dat vinden ze niet een hele lekkere jam. Te bitter. En dat is waar sinaasappelschil ook wel een beetje om bekend staat.
Ik ben dus wel nieuwsgierig naar de thee, aangezien er verder geen ingrediënten bij zitten, echt alleen stukjes sinaasappelschil.
De thee zelf is licht, een beetje groen van kleur. En de geur van de sinaasappel is wel weggevallen. Droge thee ruikt meestal wel sterker dan de thee zelf, maar deze valt wat betreft geur wel tegen.Nicoles Choice Sinas thee

De smaak is wel lekker. Inderdaad wel een beetje bitter, zoals je wel mag verwachten bij sinaasappelschil, maar niet te. Als je bitter lemon lekker vind, maar geen zin hebt in prik of de hoeveelheid suikers, dan vind ik dit wel een lekkere smaak. Met een droge nasmaak.
Tja ik houd dus wel van een beetje bitter. Grapefruit, witlof, bitter lemon vind ik ook erg lekker. Dus deze thee ook.
Ben jij minder van het bittere? Dan zou ik je deze thee niet aanraden.

Ben jij dol op bittere smaken?

 

Reactie plaatsen