20 maart 2017 
in Review
2 min. leestijd

Bye winter, bye winterthee

De winter is voorbij en de tijd voor andere thee is ook aangebroken. Tenminste, ik heb in de zomer en de lente een voorkeur voor andere smaken thee.
Maar er is thee die we hier nog niet met jullie hebben kunnen delen deze winter. En die is te mooi om niet te delen.
Kennen jullie de winterspices van Celestial seasonings? Nee? Ik heb drie mooie verpakkingen met verrassende smaken in dit blog voor je.
Het zijn echter wel typische wintersmaken, dus ze zullen niet vaak uit de kast komen het komende half jaar vermoed ik.

Winterse smaken

In de winter kies ik toch sneller voor zwarte thee met specerijen. Zeker kaneel heeft dan echt wel mijn voorkeur. De lichtere theesoorten, groene thee, met of zonder citrus, vind ik altijd weer veel lekkerder drinken in de zomer. Daar spelen de Winterspices van Celestial dan ook prima op in. Celestial seasonings Winter spicesOké er zit geen thee in, dus het is eigenlijk geen thee, maar alleen een infusie. Maar voor het gemak praten we toch over thee. Veel kaneel is er aan deze thee toegevoegd. Maar niet alleen kaneel ook kruidnagel en nootmuskaat. Lekker kruidig dus.
Naast de kruidige smaken van deze thee, vallen ook de verpakkingen op. Vind je ze ook niet prachtig met die felle kleuren, en wat dacht je van die tijger!!

Mandarin Orange Spice

Celestial seasonings Winter spices Mandarin Orange SpiceDe Mandarin Orange Spice is naast kruidig ook lekker fruitig. Met 21% aan sinsaasappelschil, hibiscus, rozenbottel, kamille en meidoornbes is dit de meest fruitige thee van de drie.
Naast kaneel en kruidnagel is er aan deze thee ook koriander toegevoegd. Een lastige, want ik las laatst dat je koriander of lekker vindt, of juist naar zeep vind smaken. Dus als je tot de laatste helft van de bevolking hoort, dan is deze thee vermoedelijk ook niets voor jou. Door de hibiscus heeft de thee een licht zure nasmaak en is ondanks de naam Spice dus best fris.

Bengal Spice

Celestial seasonings Winter spices Bengal SpiceBengal Spice wint het in elk geval op het design van het doosje. De basis van deze thee is kaneel. Wel 38%. Wat mij betreft dus een thee die meer dan prima past in de herfst en de winter. Naast kaneel bestaat de thee uit 17% geroosterde chichorei, geroosterd johannesbrood en natuurlijk specerijen. Waaronder vanille, gember, kardemom, zwarte peper, kruidnagel en nootmuskaat.

Chai Tea, India Spice

Celestial seasonings Winter spices Chai teaDe enige die wel een echte thee is. Het is een thee van zwarte thee met veel kruiden. Kaneel (14%) en kruidnagel (7%) voeren de boventoon. Daarnaast zit er nog gember, kardemom, nootmuskaat, zwarte peper en Chinese steranijs in.
Om je eerlijk te zeggen, vind ik deze thee niet lekker. De kruidnagel heeft te veel de overhand, en de geur daarvan is ook direc te overheersend. Te veel kruidnagel. Het ruikt naar een kretek sigaret uit Indonesië, en ik word er direct misselijk van.
Maar vind je dit wel lekker ruiken, dan is het als ik de liefhebbers mag geloven echt een aanrader. Zo vindt de man van een van ons de thee juist heerlijk.

In de kast

Hier verdwijnen deze mooie verpakkingen voorlopig even in de kast. En van het najaar halen we ze met veel plezier weer eruit.

Drink jij in de herfst en winter ook andere smaken thee dan in het voorjaar en de zomer?

Pauline Grossen
Door

Pauline Grossen

op 20 Mar 2017

Ik ben ook zo een thee fan! Moet ik echt eens uittesten.

Marijke
Door

Marijke

op 20 Mar 2017

Ja zeker, moet je doen

DailyDaphne.nl
Door

DailyDaphne.nl

op 20 Mar 2017

Ik ben echt een thee fan! Ik ben nu de thee van tastea aan het testen!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Mar 2017

Ja dat zag ik, ben heel benieuwd naar je review!

kim
Door

kim

op 20 Mar 2017

Ahhh die verpakkingen zijn inderdaad erg gaaf! Zonde om in een theedoos te doen. Ik heb precies hetzelfde als jij.. in de wintermaanden drink ik toch liever thee met bijvoorbeeld kaneel. Leuk artikel zo. Ik ben een echte theeleut. Hoewel het minder is geworden sinds de kleintjes er zijn en ik vaker snak naar koffie haha!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Mar 2017

Haha koffie na de slapeloze nachten. Werkt thee ook voor, of was dat nu omdat ik koffie niet lekker vindt. Maar nu hopen op mooi weer en lekker lichte thee

Maikel - Maikelsword.com
Door

Maikel - Maikelsword.com

op 20 Mar 2017

Deze zien er heerlijk uit zeg! Ik kan geen genoeg krijgen van lekkere thee

Marijke
Door

Marijke

op 21 Mar 2017

Groot gelijk! Wij ook niet ?

Lauralaura
Door

Lauralaura

op 21 Mar 2017

Ik ben groot fan van Celestial! Sowieso elke avond een kopje slaap thee :) Ik merk dat ik in de zomer wel voor frissere smaken ga ja! Lekker met citroen bijvoorbeeld. In de winter kies ik ook voor verwarmende smaken als kaneel :)

Jenn
Door

Jenn

op 21 Mar 2017

Ik heb deze ook gekregen, ik moet ze nog proeven, maar ze ruiken heerlijk!

Marijke
Door

Marijke

op 21 Mar 2017

Ja hè! Veel plezier ook met proeven!

Marit
Door

Marit

op 21 Mar 2017

Wat een leuke doosjes! Ik ben niet zo van de aparte smaakjes. Mijn absolute favoriet is rooibos. Hoewel ik de winter en herfst theesmaken van Pickwick ook wel te drinken vind. Dus wellicht zijn deze kruidige theesmaken wel geschikt om te testen!

Marijke
Door

Marijke

op 21 Mar 2017

Ja moet je zeker doen.

volgmama
Door

volgmama

op 22 Mar 2017

Die met de tijgerkop is best lekker!

Marijke
Door

Marijke

op 22 Mar 2017

En het mooiste doosje ?

Els
Door

Els

op 22 Mar 2017

De mandarin orange spice lijkt me lekker!

Reactie plaatsen