30 oktober 2023 
in Thee
2 min. leestijd

Yogi Tea

WAT? ECHT? Ja helemaal waar er is nog nooit een artikel over Yogi Tea op onze site gekomen.

In de favoriete theemomentjes kwamen ze altijd wel terug als favoriete theemerk. En wij drinken het ook wel, maar op een of andere manier was Yogi Tea dus nog nooit op het blog verschenen.

Yogi Tea al 40 jaar

Yogi Tea is toch al meer dan 40 jaar een begrip. Een thee voor de bewuste theeliefhebber en dat is niet alleen op het gebied van de smaak. Nee Yogi Tea is biologisch en zowel het theezakje als de rest van de verpakking zijn met zorg samengesteld en recyclebaar. Een pluspunt in deze tijd. Maar wel het gemak van een theezakje.

Wist jij dat er op elke verpakking ook een Yoga oefening staat?

Yogi tea en Yoga

Lekker zweverig? Nee hoor. Yogi tea heeft nu eenmaal gewoon een heleboel heerlijke smaken. En als je dan toch ontspannen zit, kan een yoga oefening geen kwaad toch? Of niet, gewoon lekker opgekruld op de bank mag natuurlijk ook.

Ginger Orange with Vanilla

Ik kreeg 3 smaken Yogi thee opgestuurd. Toen ik het doosje openmaakte werd ik eigenlijk overweldigd door de geur. Wat een geur explosie door de drie verschillende smaken.

De eerste die ik pakte was de Ginger Orange with Vanilla. En die heeft mij aangenaam doen verrassen. Op het doosje staat dat ze met deze thee de zomeravond hebben gevangen. De sinaasappel symboliseert de warme zon, de vanilla staat voor geluk en de gember geeft een lekkere boost aan het geheel.

Niet direct mijn favoriete smaak door de toevoeging van vanille. Daar houd ik persoonlijk wat minder van. Maar voor de verse gember met sinaasappel liefhebbers is dit een handig mee te nemen alternatief.

Yogi Tea

Classic

De Classis is natuurlijk altijd goed. Zeker nu in de herfst. Met gember, kaneel, kardemom, kruidnagel en peper is deze thee zeker in de herfst heerlijk verwarmend. op de verpakking staat gezoet met melk of een vegan alternatief is deze thee op zijn lekkerst. Nu moet je daar persoonlijk van houden. Ik vind dat melk elke thee verpest. Maar door de smaken zie ik de combinatie wel.

Bedtime

En als laatste kregen we de Bedtime toegestuurd. Een van mijn favorieten. Een thee met als basis kamillebloesem. Dan zit je altijd goed. Lekker voor 's avonds op de bank, voor je naar bed gaat om alvast in de slaapmodus te komen. Lavendel, valeriaanwortel zorgen voor dat beetje extra rustgevendheid. En munt en salie voor een lekkere frisse smaak, samen met de venkel. Die laatste ruik je meer dan dat je hem proeft is mijn ervaring.


Naast deze drie smaken zijn er nog veel meer smaken te verkrijgen. Sommigen lijken best wel een beetje op elkaar. Een basis van gember, maar dan met lemon in plaats van sinaasappel. Of de curcuma chai en de sweet chai, mooie varianten op de classic.  Net wat jij lekker vindt, zonder het helemaal zelf te hoeven samenstellen.

Wat is jouw favoriete smaak van Yogi Tea?

Reactie plaatsen