08 januari 2021 
in Thee
1 min. leestijd

Sinaasappel Grapefruit thee

Kerstvakantie, een perfect moment om weer eens wat meer tijd te nemen voor een kopje thee. Niet even snel een theezakje door een kopje heet water slingeren en dat vervolgens koud laten worden ergens in een hoekje van een klaslokaal, waar je hem even had neergezet, en vervolgens bent vergeten…… Nee even echt zitten en genieten van een kopje thee.

Is de kerstvakantie heel geschikt voor. Gelukkig had ik nog een lekkere nieuwe thee om te proberen van Teaking liggen. Door de drukte was het erbij ingeschoten om die op mijn gemak te gaan proeven.

Sinaasappel Grapefruit thee

En dan kon ik nog kiezen welke smaak ik graag wilde proeven als eerste, want ik heb er nog 2 liggen. Ik koos als eerste voor de Sinaasappel Grapefruit. In aanloop naar de kerstdagen leek me dit een passende thee. Al eerder zei ik dat ik sinaasappel goed vind matchen met kerst en de winter. En de aanvulling van Grapefruit doet dat zeker ook. Ik eet een grapefruit ook eigenlijk alleen in de winter. Lekker zuur en een beetje bitter.
Dat is dan ook het eerste dat ik rook toen ik het zakje openmaakte. Een beetje een bittere zure geur. Direct te herleiden naar Grapefruit.

Sinaasappel Grapefruit thee_TeaKing

Verder lijkt het dat er wat citroengras in de thee zit. En ik twijfel of er ook “echte thee” inzit. Ik kan het helaas niet meer nakijken op de website omdat deze thee er niet meer op staat en het etiket niet meer verraad dan de sinaasappel en grapefruit.

Tijd om het maar even in heet water te gieten.

Roze thee

Oei zodra het de thee even in het hete water zit. Kleurt hij roze, echt knalroze. Helaas toont hij op de foto minder roze dan in het echt. Ik vermoed dat er dus ook wat hibiscus in de melange zit, aangezien deze vaak een mooie roze kleur geeft. Maar de thee vaak ook een wat zure smaak.

Sinaasappel Grapefruit thee_TeaKing

Daar was ik dan ook op voorbereid, maar verrassend genoeg heeft de melange een hele neutrale smaak. Wel het beetje bitter zure van de grapefruit, maar niet overdreven en de zurige smaak van de hibiscus proef ik niet.
Jammer dat ik toch niet kan kijken naar alle ingrediënten als check. Nog een keer proeven moet dus zeker, en de thee nog beter bekijken om te achterhalen wat er nu precies in zit. Ook wel weer leuk om binnenkort dan nog een keer te doen. Want ook deze thee is zeker een blijvertje.

Reactie plaatsen