09 mei 2022 
5 min. leestijd

Harry Potter high tea

Wow dit is gaaf. Ik weet niet eens meer hoe ze het gevonden had. Ik vermoed Instagram of Tiktok, maar helemaal zeker weet ik het niet. Zij was in elk geval direct enthousiast over een high tea in Harry Potter stijl. Natuurlijk gingen we niet alleen. Want nicht A en ook oma mochten mee. Oma werd overigens ingevlogen omdat er voor Hanneke bij dit concept geen gluten en lactose vrij geserveerd kon worden. Maar voor we vertrokken naar Eindhoven waren we wel maanden verder vanaf het moment dat zij dit had gezien.

Reserveren

Aangestoken door haar enthousiasme zei ik direct, nou reserveer maar. Natuurlijk moest er eerst even overlegd worden met de familie welke data dan zouden uitkomen. Maar toen wij daar uit waren, bleek dat je niet meer kon reserveren. Helemaal vol en uitverkocht. Met de datum waarop er mogelijk weer een reservering mogelijk was in ons hoofd was het afwachten. En natuurlijk direct een reservering gemaakt. Alleen we kregen geen bevestiging. Het was niet goed gegaan, dus de gekozen datum was al vol. Gelukkig was er nog een plekje vrij op eerste paasdag. Voor niemand een probleem, dus die hebben we direct laten vastleggen.

INTELLIGENTIA Taste Rooms

INTELLIGENTIA Taste Rooms is een concept van smaakexpert Bjorn Cocu en zijn Sabine Gubbels. Waar Bjorn specialist is op het gebied van o.a. ijs, wijn, bier, water, koffie, thee en honingproducten, voegt Sabine graag een vleugje beleving en creativiteit toe. Alle producten worden met veel kennis, verfijning en passie in eigen huis gemaakt. Kwaliteit, smaak en beleving staan centraal bij de ontwikkeling van de producten.

Zo hebben ze verschillende ruimtes, rooms genaamd. Zo kun je in de Frozen room terecht voor ijs. Er stond een enorm lange rij voor het ijs toen wij aankwamen. Wij hebben geen ijsje geprobeerd, maar ze staan bekend om hun kwalitatief goede ijs, dagvers en huisgemaakt. En zo'n rij als vandaag was geen uitzondering begreep ik. De Beverly Hills room is het terras waar je ook ongetwijfeld geweldig kunt zitten met een drankje. Wij konden dat niet heel goed beoordelen toen we er waren, want er stond een lifestyle markt voor de deur, dus het terras viel wat weg, maar de foto's op de site zien er goed uit.

En natuurlijk waar wij voor kwamen: de wonder room. Wij genoten hier van de Wizzards Afternoon Tea.

Wizzards Afternoon Tea

Wij hadden gereserveerd voor de thee vanaf 15:00 uur. Thuis eerst een paasontbijt en daarna rustig in de auto naar Eindhoven. Dat is voor ons toch bijna 2 uur rijden.

Aangekomen werden we netjes langs de lange rij met wachtenden voor het ijs naar binnen geroepen en naar onze tafel in de wonderroom gebracht. Direct viel de aankleding in Harry Potter stijl op. 


Uilen, zwevende kaarsen,

brulbrieven en niet te vergeten de sorteerhoed.


Ook begreep ik direct waarom we zo lang moesten wachten voor we een reservering te pakken hadden. De ruimte heeft maar ongeveer plek voor 16 mensen als ik goed heb geteld. 

Voor ik je meer vertel over deze geweldige belevenis eerst even dit:


Met recht een menu met veel handwerk en liefde, dat zich behalve in de mooie foto's in de bijzondere smaken op papier lang zo goed niet laat uitleggen. Hier moet je eigenlijk bij zijn geweest. Dit moet jezelf geproefd hebben, om te weten dat dit bijzonder is. Een belevenis van begin tot eind en een ware sensatie voor je smaakpapillen.

Welkom

We begonnen met het welkomstdrankje. Dan waan je je echt in de wereld van Harry Potter. Je mag namelijk je eigen toverdrankje maken. Poly Juice Potion bestaat uit een blauwe ijsthee met hibiscus bloemen, waarbij je uit de erlenmeijer de bubbels met Jasmijn toevoegt. En als laatste nog de haren (suikerspin).  Heel tof om te doen. 


Wij hadden alle vier gekozen voor de variant zonder alcohol. Achteraf jammer, want we hadden die andere natuurlijk ook eigenlijk wel willen proeven, nou ja op zijn minst willen brouwen natuurlijk. Door het verschil in ingrediënten, was ook de kleur anders.

Hartige gerechten en thee

Al snel kwam ook de eerste pot thee op tafel. Een brandnetel thee met citroen melisse. Deze past wat betreft smaak het beste bij de gerechten die zouden volgen. 

En dan heb je dus niet zomaar een paar sandwiches met komkommer, zalm en scones op tafel. Nee, wat dacht je van gerechten met namen als:

YOU-KNOW-WHO


GOLDEN BALL


Mrs. PUFF PASTRY


Talent voor waarzeggen bij de zoete gerechten?

Bij de zoete gerechten kregen we ook een andere thee. Met theeblaadjes, zodat je daarna van de blaadjes ook je toekomst kan voorspellen. Een lesje waarzeggen kan natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben vooral lekker zitten knoeien met de thee, maar echt veel konden wij niet uit de blaadjes halen. Geen talent voor het vak waarzeggerij zullen we maar zeggen.


Een aantal voorbeelden van de zoete gerechten:

NOISY CREATURES


MAGIC WAND


Daarna mochten we allemaal nog 1 zoete lekkernij van de trolley uitkiezen die we mee naar huis namen. De chocolade kikkers waren in elk geval getemd, want ze sprongen gelukkig niet de kar uit. 


Nadat de dames nog een uitgebreide fotosessie hebben gehouden, was het weer tijd om naar huis te gaan. Voldaan en echt een geweldige ervaring rijker.

Op dit moment kun je nog steeds niet reserveren, ze zitten echt vol tot en met augustus. En of ze dit thema dan nog steeds aanhouden, durf ik niet te zeggen. Maar mocht je de kans hebben. Ik zeg een aanrader. Naast de creativiteit van deze ondernemers, is ook de bediening echt helemaal top! Reactie plaatsen