02 september 2022 
in Thee
4 min. leestijd

RIES Herbal Tea + winactie (gesloten)

Inmiddels zie je wat minder vaak thee langskomen op ons blog. We hebben nog een voorraad en we drinken toch stiekem vaak onze eigen favoriet. Ik probeer de bijzondere soorten die we reviewen dan ook wat te beperken en te combineren met wat anders. Maar toen ik een mailtje langs zag komen van RIES Herbal Tea werd ik toch direct enthousiast. Want naast thee kregen we een kruidenextract om toe te voegen aan je thee.


Niets in mijn thee

Nu ben ik slecht in toevoegingen in de thee. Citroenthee maakten we vroeger nog wel eens met een druppeltje citroensap (jaren 80 voor Pickwick met alle smaken kwam) en dat was het enige, naast toen nog veel suiker wat er in mijn thee mag.

Melk ga ik echt van gruwelen, en ook al vind ik een koekje in de thee dopen wel heel lekker, zodra het gaat kruimelen hoef ik eigenlijk de thee niet meer.

Daarom hecht ik ook veel waarde aan een goed thee-ei/ filter, want ik wil ook niet echt losse blaadjes in mijn thee hebben zwemmen.

Maar aan de andere kant, maakte dit mailtje dus dat ik uit mijn comfortzone wilde stappen. Want een kruidenextract toevoegen aan je thee? Waarom zou ik dat dan willen doen? Kan dat niet gewoon in de vorm van een ingrediënt aan de thee worden toegevoegd?

RIES Herbal Tea

Ja natuurlijk kan dat lijkt mij, want anders zouden er niet zoveel verschillende smaken en soorten thee op de markt zijn. Maar de kracht van RIES Herbal Tea zit ergens anders in. 1 goede kwalitatieve thee soort. De Oolong thee kun je het hele jaar door drinken en met het kruidenextract kun je elke keer de thee aanpassen naar behoefte met het juiste kruidenextract.

Ries Herbal Tea

Oolong thee

Oolong thee is hier nog redelijk onbekend. Wij hebben er zelf ook nog niet eerder over geschreven. Deze thee komt van oorsprong uit China en is een van de beste thee soorten die er bestaat. De thee zit tussen groene en zwarte thee in, wat betreft fermentatie. Hierdoor krijgt het wel de smaak van zwarte thee, maar heeft het ook de goede eigenschappen van groene thee. Je begrijpt dat dit dan ook een duurdere theesoort kan zijn.

De thee van RIES Herbal Tea komt van een eigen plantage in China. Zij maken voor de thee gebruik van de tweede en derde pluk. De eerste pluk zou eigenlijk nog beter zijn, maar die gunnen zij de boeren om elders te verkopen. Zo is er ook voor hen een goede toekomst.

Kruidenextracten

Van RIES Herbal Tea ontvingen wij het kruidenextract met bamboe. Dit extract gaat huidveroudering tegen. Ja dat kunnen wij inmiddels midden 40 natuurlijk wel gebruiken. Waarschijnlijk zijn we er sowieso al te laat mee begonnen. Maar de schade beperken kan nooit kwaad.

Kruidenextract_Ries Herbal Tea

Je voegt 3 druppels van het extract toe aan je thee en je proeft er eigenlijk niets van. Er zit ook geen alcohol (meer) in het extract dus ook voor kinderen zijn ze veilig te gebruiken.

Naast het bamboe extract heb je ook extracten met:

  • engelenwortel; deze zorgt voor een betere bloedaanmaak, helpt bij menstruatie, hormonale acne.
  • kaneel; deze is goed voor de huidweerstand, doorbloeding, voorkomt koude handen en voeten, versoepeling spieren en gewrichten en kan helpen bij haaruitval.
  • gember; rijk aan diverse mineralen en vitamines voor een extra boost.
  • gentiana; helpt bij vetverbranding en is ontstekingsremmend
  • ginseng; verhoogt energieniveau, fysieke en mentale prestaties.


Hoe gebruik je deze extracten?

Dagelijks voeg je gewoon 3 druppels toe aan 2 koppen Oolong thee. En je kunt dus ook variëren met welke je nodig hebt of naar het seizoen. Kaneel lijkt me perfect voor de winter. En engelenwortel weer voor de maandelijkse periode. Een beetje extra ondersteuning terwijl je toch een kop lekkere thee drinkt is nooit verkeerd toch.

Kruidenextrat tovoegen aan thee

Zie ik er ook iets van terug?

Na de vakantie ontving ik dit mooie pakketje. En ben ik aan de slag gegaan met druppels met bamboe extract in mijn thee. Eerst heb ik een druppel geproefd. Wat zou de smaak zijn? Deze is wat bitter met een klein beetje zuur. Niet lekker, maar ook zeker niet heel vies. Nou ja smaken verschillen. Als ik dit op de tong van mijn kinderen zou druppelen, dan zou ik ze nooit meer zo ver krijgen om dit in hun thee te doen. Niet dat zij dit direct nodig hebben, maar je begrijpt wat ik bedoel.

3 druppels op een kop thee proef je inderdaad niet terug. En je ziet het ook niet terug. Geen gekke troebele thee of een gekke smaak. Gemakkelijk dus om een extra boost toe te voegen aan je thee.

Ik heb het nu bijna 4 weken gebruikt. Natuurlijk zie ik niet dat mijn huid er ineens weer uitziet als toen ik 20 was. Maar ik heb wel het idee dat mijn huid rustig is. Rustig in de zin van weinig ontstekingen rondom het maandelijkse gebeuren, ook al merk ik daar meestal niet veel van door de anticonceptie, maar op mijn huid toch altijd wel zichtbaar voor mezelf. Of mijn huid nu elastischer is, vind ik zelf moeilijk te beoordelen, maar een beetje extra tegen huidveroudering kan sowieso geen kwaad.

En daarnaast is het "verplicht drinken van 2 kopjes Oolong thee ook geen straf. Wel de vraag hoe ik dat vol ga houden nu ik weer voor de klas sta. Dan is een zakje thee toch makkelijker.


Ook proberen?

Van RIES Herbal Tea mogen wij jou ook blij maken met een pakketje thee, een kruidenextract en een bijpassen thee-ei. Van die laatste kun je er ook nooit genoeg hebben. En deze is echt fijn, want hij heeft een heel lang handvat, dus past ook goed in een groter glas of mok. En het belangrijkste, hij sluit door de siliconenbovenkant heel goed af. Geen losse blaadjes in je thee.

Wil jij winnen? Laat dan een reactie achter onder dit blog. Dat kan tot en met woensdag 14 september. Een reactie op Facebook wordt zeker gewaardeerd en telt dus ook mee als kans om te winnen.

De winnares is inmiddels via email op de hoogte gesteld.


NB: Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zie je dat terug door #mmtad

Marian zw
Door

Marian zw

op 02 Sep 2022

Ja de blog over de oolong thee gevonden! Ik zou het zeker graag eens proberen. Dochterlief heeft best veel klachten rondom de menstruatie. Wie weet helpt het haar ook om beter deze periode door te komen

Marina
Door

Marina

op 08 Sep 2022

Wat leuk om over jullie ervaring met oolong thee te lezen. Via de natuurgeneeskundige kwam ik achter dat ik veel last van damp heb en oolong thee helpend zou zijn. Dus ik zou dit graag uitproberen en kijken of mijn kochten verminderen. ILoveThee!❤️ 🙏🏻🍀

Yvonne
Door

Yvonne

op 16 Sep 2022

Erg nieuwsgierig naar dit pakketje met thee en kruidenextract. Nog niet eerder gebruikt, maar raak geïnspireerd door het blog. Het thee-ei lijkt mij ook helemaal geweldig: ik ben altijd aan het vissen naar losse theeblaadjes ;-)

Marijke Mulder- de Leur
Door

Marijke Mulder- de Leur

op 22 Sep 2022

Gefeliciteerd Yvonne. Jij hebt het pakket gewonnen. Wij gaan contact met je opnemen voor je gegevens.

Mark
Door

Mark

op 19 Sep 2022

Een interessant artikel! Leuk om te lezen en ik denk dat dit een fantastisch mooi pakket voor mijn vrouw zal zijn.

Reactie plaatsen