17 januari 2022 
in Thee
2 min. leestijd

Mocktails met thee voor Dry January

Wie mij een beetje kent, is dat ik eigenlijk het hele jaar bijna geen alcohol drink. Een glaasje wijn met kerst, een keer een Jillz of een prosecco op een hele warme dag, of als er iets te vieren is, maar verder eigenlijk niet. Geen behoefte aan. Ik vind het wel lekker, ik lust ook heel veel soorten. Maar ik vind een kop thee gewoon eigenlijk altijd lekkerder.

Dry january

Maar in januari moet iedereen altijd weer even afkicken van de hoeveelheid alcohol, al dan niet samengaand met de goede voornemens om gezonder te leven, minder te drinken, noem maar op. Dat betekent dat de recepten voor mocktails dan ook weer om je oren vliegen op Instagram en Facebook.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Mocktail?

Nu durf ik niet te beweren dat ik thuis ben in de wereld van de cocktails, maar ik moest eerst toch echt even opzoeken wat een mocktail nu precies was. Klonk wel als cocktail, maar dat was het niet dus??? Een mocktail blijkt dus een een mix van verschillende non-alcoholische dranken te zijn. Ze zijn verfrissend en zien er mooi uit. Dat laatste vind ik ook altijd van een cocktail. Als je dus geen alcohol kan of wil drinken, heb je dus net als bij een cocktail toch een mooi drankje in je handen.

Met thee

Veel cocktails maken ook wel gebruik van een niet alcoholische ingredient. Bronwater, of tomatensap of.... je kunt dus ook thee gebruiken. En waarom dan niet met een mocktail. Drink je toch thee, maar ziet het er net ook even iets feestelijker uit. En het is ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. Van Pickwick ontving ik al 2 recepten waarmee je in een handomdraai een mooie en lekkere mocktail op tafel zet.

Ginger Lemon Mocktail

Deze Ginger Lemon Mocktail is gemaakt met Pickwick Green tea Lemon. Een variant die de meeste mensen wel in huis hebben is mijn ervaring. Groene thee en zeker die met een vleugje lemon is namelijk altijd goed.

Ingredienten:

 • 1 theezakje Pickwick Green Tea Lemon
 • stukje gember
 • 1 tl ongeraffineerde rietsuiker
 • 1 limoen
 • ijsblokjes

Hoe maak je het?

Zet een kopje Pickwick Green Tea Lemon en laat hem afkoelen. Doe een stukje gember, het sap van een halve limoen en de theelepel rietsuiker in een cocktailglas. Vul het cocktailglas met ijsblokjes. Is de thee afgekoeld? Voeg die dan als laatste toe in het glas en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Garneer met een limoenschijfje en proeven maar!

Spicy Chai Mocktail

Meer van de warme kruidige chai latte smaken? Dan past deze mocktail met de Joy of Tea Spicey Chai wellicht goed bij je.

Ingrediënten:

 • 1 theezakje Pickwick Joy of Tea Spicy Chai
 • Glas melk
 • 1 banaan
 • Snufje kaneel
 • IJsklontjes
 • Muntblaadje

Hoe maak je het?

Zet een sterk kopje Pickwick Joy of Tea Spicy Chai en laat het afkoelen. Als de thee afgekoeld is, snijd je de banaan in stukjes en doe dit samen met de melk en kaneel in de blender. Vul het glas met ijsklontjes en voeg daarna de mocktail toe. Garneer met wat extra kaneel en een muntblaadje.

Zelf ben ik niet zo dol op Spicy Chai en al helemaal niet op melk, dus die tweede laat ik staan. Maar die eerste ga ik zeker onthouden voor op een feestje. En voor de zomer vast op zoek naar nog meer lekkere Mocktails met thee.


Heb jij een favoriete mocktail?

 Uitgelichte afbeelding van bridgesward via Pixabay


Reactie plaatsen