10 december 2020 
in Thee
2 min. leestijd

Sinaasappel koekjes thee

Het weer wordt slechter, de open haard gaat vaak aan, de gordijnen dicht, we hebben een overvloed aan chocola dankzij Sinterklaas en dat vraagt om een passende thee. En er was ook weer ruimte voor nieuwe thee in de kast. Na de laatste jaren veel thee te hebben geproefd, hebben we de afgelopen maanden, vooral thee opgemaakt. En nu zijn we weer toe aan nieuwe thee. Van Teaking mocht ik 3 smaken thee proberen. En een daarvan is de Sinaasappel koekjes thee. De naam had natuurlijk direct een aantrekkingskracht op T, onze theeproever. En op ons ook, omdat sinaasappel, chocola en de herfst lijken te vragen om deze thee. Maar klopt dat ook?

Sinaasappel koekjes thee

Terwijl het water op gezet wordt, kijken we samen eerst weer naar de thee. T vindt dat ook heel leuk om te doen. Wat zit er precies in de thee. We moeten vandaag heel goed onze ogen en neus gebruiken want, de ingrediënten staan niet op de verpakking.
Het is een zwarte thee, dat zien we duidelijk. En er zitten veel ingrediënten in. Als eerste valt er een heel mooi stuk Sinaasappel uit de verpakking. Die stoppen we straks weer terug, want die past lastig in een thee-ei of zakje. Naast de thee zien we veel kruidige ingrediënten. Peperkorreltjes, kruidnagel en kardemom. Andere ingrediënten zijn voor ons niet direct herkenbaar.

TeaKing_Sinaasappel koekjes thee
Een kruidige thee dus. Oei, zal T zijn enthousiasme hierdoor afnemen? Als we ruiken aan de thee, dan ruiken we wel dat hij kruidig is, maar het overheerst absoluut niet. Hoe zal hij dan smaken?

Een volledige lijst met ingrediënten is uiteraard beschikbaar op TeaKing.

Thee zetten

Ondertussen kookt er genoeg water om iedereen van thee te voorzien. T en ik scheppen zorgvuldig wat thee in het thee-ei en theezakjes. Gieten het water erop en zien dat de thee direct mooi kleurt.
Zoals wel vaker, is de geur van de thee heel neutraal. Je ruikt een wat kruidige variant van sinaasappel thee. En het doet me direct verlangen naar een stukje chocola bij de thee. Chocola en Sinaasappel vind ik echt een hemelse combinatie. Er wordt dan ook direct chocola van een bezoek van Sinterklaas te voorschijn gehaald.

Sinaasappel koekjes thee proeven

De eerste slok van een nieuwe thee is altijd spannend. Ondanks dat we hebben gekeken, geroken en gekeken en weer geroken, hoe hij smaakt is het leukste onderdeel. Iedereen vond hem lekker. Je proeft een herfstige thee met wat kruidige accenten. Maar geen overheersende pittige smaak, maar wel dat de thee net iets meer brengt dan een standaard sinaasappel- of kaneelthee. Want kaneelstukjes vonden we niet direct terug bij het bekijken van de thee, maar we proeven ze wel.

TeaKing_Sinaasappel koekjes thee_kopje
Ook T vond de thee lekker, en dat is meer dan ik van te voren had verwacht. Dat komt denk ik omdat het kruidige niet overheerst, zoals bij sommige thee het geval is.

In de kast

Deze thee mag blijven. Hij krijgt een mooi plekje in de opgeruimde thee la. Het komende seizoen zal deze op koude dagen nog wel vaker gepakt gaan worden. Voor speciale momenten. Ik zal er niet snel een hele pot thee mee zetten en dan achter elkaar gedachteloos opdrinken terwijl ik aan het werk ben. Daar is hij dan toch net iets te specifiek voor van smaak. Een thee om echt even voor te gaan zitten en van te genieten.
En net even anders, dan de standaard herfstthee die we vaak uit de kast pakken.

Drink jij graag kruidige thee?

PS. Dit leuke thee-ei knijptang is ook te koop op Teaking! Leuk cadeautje voor een theeliefhebber.

 

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad.

Reactie plaatsen