10 juni 2022 
in Thee
3 min. leestijd

Thee met A; Vinted met een kop Winterwarmte

Schreef ik in de eerste Thee met A dat we elkaar zo weinig spraken, kreeg ik daar natuurlijk direct commentaar op. En terecht. A vond dat ik de indruk wekte dat wij elkaar helemaal niet spraken. Maar dat is natuurlijk niet waar. A en ik spreken elkaar regelmatig, maar we namen niet helemaal de tijd om er met een nieuwe smaak thee voor te gaan zitten. Tot zover de nuance, voor iedereen denkt dat we hier in huis compleet langs elkaar heen leven, al voelt dat op sommige drukke dagen wel zo.

Deze keer drinken we lekker een kopje Winterwarmte van Dazzlegifts.

Winterwarmte

Ja, het is bijna zomer, maar vandaag drinken we toch een kopje winterwarmte. Van de zomer is weinig te merken. Oké het is 's avonds langer licht, en er zitten allemaal verse groene blaadjes aan de bomen, maar met de regen en wind lijkt het verder vandaag wel herfst. En we hebben het koud, dus dan is een kopje thee met de naam winterwarmte wel een heel goed idee.

Winterwarmte is een zoet-kruidachtige smaak. De ingrediënten zijn: zwarte thee, fenegriek, zoethout, kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en cocaodoppen. 

Winterwarmte_Dazzlegifts

Heel licht ruik je de kruidige tonen voor je de thee zet. Wij zijn niet echt grote fan van kruidnagel. Niet in de thee, maar ook niet ergens anders in. Maar bij deze thee, heb je geen "last" van deze kruidige smaak.

Als de thee is gezet, dan ruikt hij lekker zoet. De zouthout komt duidelijk naar boven. Ook zo in de smaak. En door de andere ingrediënten is het toch een lekkerdere thee dan alleen zoethout. Na een paar koppen word ik dat snel zat, maar deze thee heeft zoveel meer, met toch de zachte zoete smaak van zoethout. De warmte van de thee maakt dat dit een heerlijke thee is voor de koudere dagen. Zonder ook direct een echte winterthee te zijn met veel kaneel of juist heel kruidige smaken. Heel geschikt dus voor het hele jaar.

Dazzelgifts_winterwarmte

Terwijl we dit bespreken, nemen we ook het gebruik van Vinted samen eens even door. 

Vinted

Ken je dat Vinted? Genoeg reclame over geweest op tv. Voor mij viel het direct in dezelfde categorie als marktplaats en Facebookgroepen. Mensen die je minimumprijs niet respecteren, het liefst alles gratis willen hebben, of na het eerste contact gewoon niet meer reageren. En dat twee kanten op. Echt ik gooi dingen tegenwoordig nog liever weg dan ze op marktplaats te zetten. Hoewel ik er ook al is het langgeleden iemand heel blij heb kunnen maken met een zwangerschapswinterjas, die nog makkelijk een rond mee kon. En de roze driewieler die wij ooit ophaalden ook na intensief gebruik nog een ander kind heel blij heeft gemaakt.

Vinted werkt vooralsnog een stukje fijner. Zelf niet geprobeerd, maar ik maak het vanaf de zijlijn mee. Het leek A wel wat om kleding die zij niet meer past, of die te klein was geworden op Vinted te zetten. Van dat geld kon zij dan mooi weer nieuwe kleiding kopen. Want kleedgeld is wel leuk, maar kleedgeld is ook niet eindig.

Zo heeft zij inmiddels een paar kledingstukken via Vinted gescoord die ze graag draagt, en ook al een aantal stukken verstuurd. Het gaat hier om fijne kleine bedragen en het is een veilig systeem om oplichting te voorkomen. Dat vind ik voor haar ook wel heel fijn. Een stapje dichterbij volwassen worden door het helemaal zelf te kunnen doen en regelen. Van het maken van mooie foto's van de kledingstukken, het onderhandelen over de prijs. Het opsturen, dus inpakken en wegbrengen van het pakketje en in de gaten houden dat de betaling ook daadwerkelijk binnenkomt.

Trui op VintedShop deze trui op het Vinted profiel van A

Zo heeft ze net haar kledingkast weer helemaal uitgeruimd en uitgezocht. Vinted is gevuld met kleding in maat vanaf maat 146/152 tot en met maat XS. Een link naar haar profiel: Profiel A. Alles wat er staat is echt nog goed of als er een vlekje opzit, dan staat het erbij. Dat is bij 1 trui het geval,

Verkopen jullie kinderen wel eens wat via Vinted?


Reactie plaatsen