13 mei 2022 
in Thee
2 min. leestijd

Thee met A; choco mint

Zo dit pakketje lag er lang. Van Dazzegifts kreeg ik ter promotie al heel lang geleden thee op gestuurd. En die zou ik samen met A gaan proeven. Kunnen we gelijk even bijkletsen. Waar dat een heel leuk voornemen is, kwam er tot op heden in de praktijk dus niets van terecht. En daar baalden we van. We spraken elkaar wel, maar ook weer niet echt. Of ik was druk met werk, extra dagen invallen, drukke periode met ouder gesprekken. En dan had zij weer een proefwerkweek, of was in de vakantie lekker veel met vriendinnen op stap. Maar mama-dochter tijd schoot er een beetje bij in.

Dat hebben we de afgelopen periode weer even ingehaald. En samen praten we je weer even bij. Deze keer onder het genot van een kopje choco mint thee.

Choco Mint thee

De choco mint thee van Dazzlegifts is een zwarte thee met pepermuntblaadjes en cacao doppen. Alle drie de ingrediënten zie je mooi terug in de melange. Heel herkenbaar. Zelf werd ik direct enthousiast dat het om een zwarte thee ging. Ik ben nooit heel erg fan van pepermunt of verse munt in mijn thee. Maar in combinatie met zwarte thee vind ik het dus wel heel lekker. Hij ruikt wel vrij sterk naar pepermunt, maar eenmaal gezet, is het een heerlijke frisse thee. Hij kleurt niet direct heel donker zoals veel zwarte thee. Maar heeft een heel mooi kleurtje.


Ik vind het nu ergens al jammer dat we hiervan alleen maar een kopje als proefzakje hebben, dus als ik weer een keer nieuwe thee nodig heb (eerst maar eens opmaken wat er nog ligt, en dat is VEEL) dan staat deze in elk geval wel hoog op mijn lijstje.

Bijpraten

Al drinkend en proevend en elkaar vragend wat we van deze thee vinden, kletsen A en ik ook fijn verder. Deze keer over cijfers. De laatste proefwerkweek is net achter de rug en de cijfers zijn dan nog wel niet bekend, toch is het een onderwerp wat haar en ons natuurlijk ook wel bezig houdt.


A is altijd heel open in het delen van haar cijfers. De YES of OMG OMG OMG springt soms van het scherm af als zij op school al een cijfer heeft teruggekregen en wij het dus niet direct live kunnen meemaken. Maar de boodschap komt wel over. Dat kan een verwacht hoog cijfer zijn, maar ook een voldoende voor een toets die zij slechter had verwacht kan hier onder vallen.


A deelt ook de mindere cijfers zonder problemen. En ze werkt er hard genoeg voor. Wij kijken dan ook eigenlijk niet in Magister naar haar cijfers. Toen ik laatst er wel moest zijn om een de absentie te bekijken, die volgens haar niet goed stond, iets met een orthodontiebezoek, moest ik zelfs nog nadenken over mijn wachtwoord. 

Aan het einde van het kopje thee was ik weer even bijgepraat. Nu wachten we nog op de cijfers van de proefwerkweek. Die staan er dus nog niet op. Ja 1 docent was heel snel, maar de andere cijfers volgen pas na de vakantie.

Met A heb ik de afspraak al jaren staan, dat wij hier niet meer alles delen. Vandaar dat het bijpraten in dit geval ook vrij algemeen blijft. Haar resultaten op school zijn van haar en niet van mij. En als zij ze op het www wil zetten, dan is dat haar keuze en niet de mijne. Net als dat we weinig foto's meer delen van haar op instagram, of Facebook.
Reactie plaatsen