08 april 2020 
in Thee
4 min. leestijd

Jasmijn thee

Ik vertelde het al even in mijn blog over de theeblikken die ik kreeg van Koffie Loods. Ze zijn gevuld met Jasmijn thee. Ik realiseerde me dat wij helemaal nog geen Jasmijn thee op Mama’s met thee hebben staan. Hoe kan dat? Hoe hebben we die gemist. Het is toch een theesoort die ik, als het op de kaart staat, in een restaurant vaak kies. Jasmijn parels, of losse thee met Jasmijn bloemen kom je best vaak tegen op de kaart. En het is een heerlijke thee om te drinken.

Jasmijn thee

Vroeger, toen ik klein was, stond er in onze voortuin een struik. In het voorjaar had hij prachtige witte bloemen en hij rook altijd heerlijk. Een Jasmijn. De link met Jasmijnthee legde ik pas later. In die zin, dat ik dus zelf Jasmijn thee had kunnen maken vroeger. Net zoals we nu met kamillethee doen.

Over kamillethee gesproken, ook Jasmijn thee heeft eigenschappen die niet alleen lekker zijn.
Zo zou het goed zijn voor de concentratie. Het werkt ook goed tegen spierpijn, zwakt het allergieën af, en is het rustgevend.
Toeval of niet, T dronk vanochtend Jasmijnthee bij zijn schoolwerk. En hij vond het lekker, maar hij werkte daarna ook als een trein. Het kan dus ook zeker geen kwaad in verband met zijn hooikoorts. Volgens mij weet ik wat hij de komende dagen in zijn beker krijgt. Jasmijn thee in het kader van proeven voor mama.

Jasmijn Dragon Phoenix Pearls

Jasmijn thee kun je in verschillende varianten verkrijgen. Zelf vind ik de Parels, of Pearls zoals ze veelal in het Engels op de kaart staan, zijn altijd heel mooi.
Nou ja zodra je er thee van maakt. Droog zien ze er ook wel een beetje uit als keutels. Ja dat krijg je als T mee test met thee. Mooie vergelijking wel toch?

De Jasmijn parels zijn de duurste variant van de Jasmijn thee. Dat komt omdat de parels met de hand gerold worden. Een arbeidsintensief werk, waardoor de prijs wat oploopt. Maar ze zijn wel heel mooi om te zien. Zeker als je ze los of in een ruime zeef in het water doet. Dan komen ze het meest tot hun recht.
De parels zijn gemaakt van groene thee, dus vergeet niet dat je water maar ongeveer 80 graden moet zijn om de thee goed tot zijn recht te laten komen en niet bitter te laten zijn. De zoete geur en smaak van de Jasmijn komt dan het beste tot zijn recht.

Jasmijn thee
De thee die ik zet van de Jasmijn Dragon Phoenix Pearls heeft een mooie warme gele kleur. Een beetje goud. Past wel bij de warme zoete geur van de Jasmijn. Hij ruikt ook lekker zoet en de smaak is ook zoet. T proefde deze thee samen met mij en hij vond hem heel lekker. Alleen het laatste slokje, waar er toch wat sediment, vond hij bitter en niet zo lekker.

Banche Fiorito Jasmijn

De Banche Fiorito Jasmijn is een mix van groene Chinese thee en jasmijnbloemen. Als ik wat uit het blikje haal, valt me direct de hele zoete geur van de Jasmijn op. Herinneringen aan de struik uit de tuin komen dan weer boven. Verder valt me op dat deze thee mooie grote bladeren heeft. Een hele fijne thee om met een zeef te zetten. Er zullen bijna geen stukjes in je water terecht komen.
Ook zie je heel mooi de jasmijnbloemen in de thee zitten.

Jasmijn thee
Net als de Parels heeft deze thee een mooie warme gele kleur. Ik heb echter de thee heel lang laten trekken. Zeker meer dan de aanbevolen 2 tot 3 minuten. Als de thee sterk is, smaakt hij wel wat bitterder dan ik zou willen. In vergelijking met de Jasmijn Dragon Phoenix Pearls ruikt hij wat minder zoet en smaakt hij ook wat minder zoet. Maar nog steeds, vooral als je de tijd wat beter in de gaten houdt, een heerlijke thee om de hele dag te drinken.

Special Jasmine en Special Jasmine Biologisch

De Special Jasmine en de Special Jasmine Biologisch lijken (niet heel verrassend) heel erg op elkaar. Wederom een heerlijke Chinese groene thee met Jasmijn bloemen. Waarbij bij mij opvalt dat in de biologische variant toevallig erg weinig jasmijn bloemen te vinden zijn. En in de gewone variant wat meer. Dat geeft de thee toch net een mooier uiterlijk.
De theeblaadjes zijn bij beide soorten wat kleiner dan bij de Banche Fiorito, ze kunnen nog prima in een theezeefje, maar uit gemak zou je ze ook in een zakje kunnen stoppen. Deze blaadjes hebben minder de neiging om in volume toe te nemen dan de parels en de Banche Fiorito. Net wat je handig vindt.Jasmijn thee (biologisch)
Ook deze thee heeft een prachtige warme kleur. Een lichte geur en een heerlijke zachte smaak. Het wordt nog moeilijk kiezen, want ook deze vind ik een thee om de hele dag door te drinken.

Onze favoriete Jasmijn thee

Nu we alle smaken hebben geproefd hebben we toch wel duidelijk een favoriet. Ze zijn duurder, want handgemaakt. Maar wat betreft smaak en geur stijgen ze er wat ons betreft wel bovenuit. Wil je toch een goedkopere variant, dan zijn de anderen ook meer dan prima. En het liefst biologisch? Dan is de Special Jasmine ook echt een aanrader.

Wil je ze ook proberen? Je koopt ze bij Koffie Loods

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op Socialmedia zie je dit terug door het gebruik van #mmtad

Reactie plaatsen