02 april 2020 
in Thee
3 min. leestijd

Thee bewaren in leuke theeblikken

Sinds we een paar jaar geleden begonnen zijn met het drinken van losse thee, heeft mijn kast er een nieuw probleem bij gekregen. De thee wordt vaak verstuurd in van die mooie luchtdichte verpakkingen en zo’n sluitrandje (zip lock heet dat toch?). Want ik ontvang vaak proefmonsters. Prima om alle thee in een la in mijn kast te bewaren, er zit namelijk wel vaak meer dan voor 1 kopje thee in. Ze staan netjes rechtop en gesorteerd. Maar toch merk ik dat ik iets mis. Mijn favoriete thee zit namelijk ook in een zakje, en dat zakje wil ik niet steeds uit de la halen, die wil ik dichterbij hebben. En snel kunnen pakken. Dus dan slingert het zakje in de kast, wordt een keer niet goed gesloten, en je raadt het al, het wordt een bende. En erger nog, mijn favoriete thee wordt verspild.

Thee in blik

Toen Koffie Loods mij benaderde voor een samenwerking, werd ik dan ook direct enthousiast. Want ze heten dan wel Koffie Loods, maar ze hebben een enorme voorraad aan losse thee. En aangezien mijn favoriete webshops gestopt zijn….. Maar wat heeft dat te maken met thee bewaren zul je denken?

De meeste thee wordt in zakjes geleverd. Op uitzondering van de proefmonsters die ik vaak ontvang, zijn niet alle zakjes daarna weer luchtdicht afsluitbaar. En dat gaat ten koste van de kwaliteit van de thee. En zeker thee die ik lekker vind, die tot mijn favorieten is gaan behoren, en ik dus in grotere hoeveelheden heb, wil ik goed bewaren.

Toen ik de website van Koffie Loods bezocht viel mijn oog op de homepage al direct op de blikken. Blikken om thee in te bewaren. Vroeger spaarde ik blikken. Ze stonden vooral vet en stof te vangen boven op de keukenkastjes, maar het zag er wel gezellig en kleurig uit. Na de verhuizing en door ruimte gebrek heb ik ze uiteindelijk toch allemaal weg gedaan. Op een paar functionele saaie blikken na. Maar deze theeblikken zijn alles behalve saai. En functioneel. Win win situatie. Ze mogen neergezet worden en ik heb mijn favoriete losse thee in de keuken direct bij de hand.

Theeblikken _Koffie Loods

Thee bewaar je op een donkere afgesloten droge plek. En hoe handig die zakjes in mijn la ook zijn, de thee verliest toch langzaam zijn smaak. En dat is eigenlijk zonde. Deze mooie ronde theeblikken zijn voorzien van 2 dekseltjes. Je thee blijft daardoor nog beter vers.Theeblikken_Koffie Loods

Theeblikken_Koffie Loods

En er zijn theeblikken in heel veel kleuren. Er zit dus altijd een kleur bij die bij jou past. Op de voorkant zit een soort van labeltje, waar je als je wil de naam van de thee kan schrijven die er in zit. Met een stift of een sticker. Handig als je meer blikjes hebt staan. Ik heb de groene, oranje en donkerrode ontvangen. Een perfecte kleurencombinatie. Chic en toch vrolijk. Maar ik vind zelf de roze, witte en zwarte ook heel mooi in combinatie met elkaar. Of de gele met lichtblauw. Net wat er bij jouw interieur past. Staat ook wel erg leuk als accessoire op de salontafel als je thee schenkt aan je gasten.Theeblikken_Koffie_Loods

Zelf je thee kiezen

Als je een mooi blikje (of meer) hebt uitgekozen, dan moet je vooral niet vergeten om ze te vullen met een lekkere thee. Is je blikje leeg, dan bestel je eenvoudig een nieuw zakje thee bij Koffie Loods om je mooie blikje weer bij te vullen. Ik kan je van harte de verschillende Jasmijn thee aanbevelen. Deze mocht ik in mijn prachtige blikjes ontvangen. Ik heb ze inmiddels al geproefd, maar zal ze in een aparte review met je delen.

Hoe bewaar jij je thee?

NB: Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Reactie plaatsen