03 december 2019 
in Thee
2 min. leestijd

Mijn favoriete thee in de herfst

Het is al weer even geleden dat we over thee hebben geschreven.  Niet dat we zijn gestopt met het drinken van thee, maar wel even met nieuwe smaken. De afgelopen jaren hebben we zoveel thee geproefd en verzameld dat we nu de voorraad eerst maar eens even zijn gaan opmaken. Dat wil niet zeggen dat we zo af en toe iets nieuws willen proberen, maar we zijn wel even heel erg terughoudend geworden hierin. De kasten puilen uit met smaken die eigenlijk allemaal goed door de test zijn gekomen. Maar toch vind ik het zonde om niet even een blog te wijden aan thee… Dus vandaar dat ik je toch even meeneem in de favorieten  van deze herfst. Want sommige smaken lenen zich beter voor de herfst dan andere smaken. Herfstthee dus.

Herfst

In de herfst heb ik altijd een voorkeur voor “warme” smaken. Meestal in combinatie met zwarte thee. Ik vind dat zelf altijd meer passen bij het seizoen dan bijvoorbeeld een groene thee. Die vind ik frisser van smaak en drink ik dan ook liever in het voorjaar en de zomer.
Daarnaast heb ik een voorkeur voor kaneelthee in de herfst. Matcht ook zo lekker met de stoofpeertjes, en de kruidnoten die we dan ook regelmatig eten.

Even wat anders

Overdag drink ik op kantoor meestal de “gewone” thee van Pickwick. De Engelse melange dus. Thermoskan op het bureau en schenken maar. Gemakkelijk, en eerlijk gezegd vind ik het ook wel fijn, gewoon 1 smaak in de thermoskan. Een neutrale smaak. Andere smaken blijven nog wel eens hangen en dan wordt het zo’n smakenrommeltje. Dat vind ik dan weer jammer. Dus als ik een ander smaakje neem, dan wordt het vaak een los kopje. En eigenlijk werkt dat thuis ook zo.
Zo pak ik vaak ’s avonds als laatste kopje thee een andere smaak. De thermoskan is dan ook thuis leeg en zet ik een heerlijke andere smaak.
Dat kan bijvoorbeeld Even verwennen of Even opwarmen zijn. Die laatste is dan niet met zwarte thee, maar met rooibos. En dat vind ik ook wel een warme smaak.

Herfstthee

Naast alle losse thee waar ik uit kan kiezen, kies ik dus toch stiekem vaak ook nog van het gemak van een zakje. Zo pak ik dus ook heel vaak de Autumn Storm van Pickwick uit de kast. A vindt dit ook een hele lekkere thee en neemt hem vaak mee naar school. De beker die ze op de basisschool gebruikte wordt ook nu nog dagelijks meegenomen. Zo gaan er heel wat pakjes van deze thee doorheen deze herfst. 

Wat is jouw favoriete thee op dit moment?

Reactie plaatsen