11 juni 2021 
in Thee
2 min. leestijd

Thee op school, koud of kwijt.....

Ook als ik op school werk, probeer ik de hele dag thee te drinken. Heerlijk. Voor school begint, nog even bijvullen. Bij het naar buiten gaan, als we terug naar binnen gaan. En al dat soort momenten. Zo probeer ik en genoeg te drinken gedurende de schooldag. En zeker als ik veel instructielessen moet geven, ook een droge keel te voorkomen.
Ik pak dan ook altijd het liefst het grootste glas, zodat ik weer even vooruit kan.

Koude thee

Maar zoals dat nu eenmaal zo gaat als je geconcentreerd aan het werk bent, de thee wordt vergeten. Staat netjes op mijn bureau, maar ik sta voor het digibord, of loop door de klas. Als juf zit ik eigenlijk maar zelden aan mijn bureau namelijk. In het enkele geval dat er een toets is in de klas, zit ik wel eens onder schooltijd aan mijn bureau maar anders eigenlijk nooit. Dus staat de thee daar koud te worden. Ik vind het dan vaak met het wisselen van de les als ik even op de computer iets erbij moet pakken voor op het digibord. Soms is dat sneller dan op het bord zelf.
Koude thee dus. Heel gewoon.

Waar is ook al weer mijn thee?

Soms zet ik de thee dan ook niet op mijn bureau, want onhandig. als ik er toch niet zit. Dan wordt het alleen maar koud. Het staat dus op de instructietafel, de kast, of ik heb het vast als ik een ronde loop door de klas. Om het vervolgens weer ergens neer te zetten. En dus mezelf enige tijd later af te vragen: “Had ik nog thee?” en “Hmmm waar heb ik mijn thee ergens neergezet?”.
Zo ben ik mijn lege theekop ook wel eens vergeten mee te nemen uit de gymzaal.

Oeps, deze thee is heet

Heel af en toe gebeurt het wel eens dat je dus direct een slok neemt. Niet gewend dat de thee wel eens nog te wamr kan zijn, dat is echt schrikken als dat zomaar gebeurt. Grote kans dat de rest van het glas weer koud wordt opgedronken, want als je hem niet direct leeg drinkt, is hij dus of koud, of kwijt.

Weg thee

Dit gebeurt overigens ook alleen als de thee heet is. Anders is het ook niet leuk denk ik. Even de thee op het randje van het hek zetten. En natuurlijk, daar vliegt net de bal van de voetballende jongens het doel in. Ik hed even niet gezien dat dit vlak voor het hek was vandaag. De trilling van het hek is teveel voor mijn glas met thee. Het valt dus van het hek. In een refelx weet ik het glas te pakken. En natuurlijk krijg ik daarbij thee over mijn hand. De nog warme thee wel te verstaan. Maar beter dan glasscherven te moetne verzamelen op het plein.

Na school

Je zou denken dat na school de thee een stuk makkelijker opgedronken wordt. Maar niets is minder waar. Ook dan vereet ik de thee op een plek waar je hem niet meer kan vinden. Het lokaal van de een collega bijvoorbeeld. Of bij het opruimen, blijft het glas op een kast staan terwijl ik aan de instructietafel werkboeken zit na te kijken. Of achter de computer de administratie zit te doen.

Thuis genieten we dan ook extra van een heerlijke kop thee.
Maar ook dan wordt hij nog wel eens koud.

Reactie plaatsen