13 maart 2023 
3 min. leestijd

Zwevende parasol

Toen A nog een baby was kreeg ik voor mijn verjaardag een zwevende parasol. Tot die tijd deden we het in de tuin voornamelijk met de natuurlijke schaduw. Dat betekende steeds je stoel verplaatsen. Eerst in de schaduw tegen het huis, of juist in de zon aan de achterkant van de tuin, en later in de middag andersom. Maar met een baby was het wel fijn om ook gewoon schaduw te kunnen creëren op een plek waar het mij uitkwam. En zo deed de zwevende parasol zijn intrede.

15 jaar later is de parasol aan het vergaan. Dankzij het elke herfst en winter goed opruimen van de parasol is het ons gelukt om pas na 15 jaar de scheuren in het doek te krijgen. De kleur is heus niet meer helemaal hetzelfde, maar gelijkmatig verkleurd door de zon, dus dat ziet niemand. Ook is er wel wat algengroei op de het doek gekomen door het in het voorjaar en de zomer buiten laten staan van de parasol. De hoes die we ooit hadden om dit allemaal te voorkomen, is al enige tijd geleden vergaan.

Zwevende parasol Action

Inmiddels zijn de kinderen groter en is het weer makkelijker om je stoel te verplaatsen naar de schaduw als je dat zou willen. Maar toch wordt de parasol nog veel gebruikt. Een aantal jaar geleden zijn er namelijk veel bomen gesnoeid en verwijderd bij ons achter. Dit betekent dat we in de avond meer zon hebben in de tuin. Met name met etenstijd zit je dan vol in de zon. Best lekker in het vroege voorjaar, maar hoogzomer is dat erg heet.  Ook merk ik dat we toch graag op die plek in de tuin zitten, i.p.v. achterin, waar ook vaak het zwembad wordt opgezet..

Dat betekent dat we voor dit jaar, of uiterlijk volgend jaar op zoek moeten naar een nieuwe manier van zonwering in de tuin.

Zonnescherm

Een optie is om een zonnescherm aan de gevel vast te maken. Dit zorgt voor een groot deel van de dag voor schaduw op het terras tegen het huis. En het houdt ook direct de zon uit het huis, waardoor het minder warm wordt in huis. Maar niet aan het einde van de middag en begin van de avond. Dan staat de zon aan de andere kant. En laten we nu juist met etenstijd daar vaak behoefte aan hebben. Voor ons dus niet direct de meest logische keuze.

Doek over het terras

Dat vind ik altijd heel mooi staan. Zo'n schaduwdoek. Met een punt, of juist een met 2 rechte lijnen waardoor je het doek kan uitschuiven. Het wappert net als een parasol een beetje in de wind en je kunt het opzij schuiven als je daar behoefte aan hebt. Net als bij het zonnescherm zal zo'n doel niet voorzien in de behoefte aan schaduw op rondom etenstijd.

Parasol

Dus kom ik toch weer uit op een parasol. En dan een mooie zwevende weer. Die je kunt bij draaien als het nodig is, of juist scheef zetten als de zon lager komt te staan.  Eigenlijk dus wat we nu ook hebben, Maakt de zoektocht wel makkelijk. En zo half maart inmiddels al weer, komen de parasols ook weer vol op beschikbaar in de winkels.

Wat denk je van deze zwevende parasol van de Action? Mooie prijs, grijs is een fijne neutrale kleur. Hij is lekker groot met een diameter van 300 cm. Ook fijn is dat hij in de webshop verkrijgbaar is. Dus geen gedoe met alle actions in de omgeving afzoeken of hij ergens nog op voorraad is, maar gemakkelijk thuis bezorgd.  Klik op het plaatje voor een direct link naar de parasol in de webshop.

Zwevende parasol grijs Action

Wij hoeven er geen tegels bij om te verzwaren aan de onderkant, want die hebben we liggen van onze huidige parasol en kunnen dus nog prima hergebruikt worden.

Wel opschieten, want ik heb zo het idee, dat deze parasol wel snel uitverkocht zou kunnen zijn.

Wat heb jij voor zonwering in je tuin?

Reactie plaatsen