04 januari 2023 
4 min. leestijd

Terugblik op de herfst

Ik hou dus niet van de winter. Dus ook al is de winter pas net begonnen, ik kijk nu al reikhalzend uit naar het voorjaar.  Samen met de herfst toch wel een van mijn favoriete seizoenen. En dat brengt me dus ook direct weer op het idee om nog eens terug te kijken naar die prachtige herfst die we hebben gehad. Ik kon eigenlijk niet kiezen tussen de vele foto's die ik heb gemaakt. Dus bereid je voor op een ruim verslag van de herfst.

Zon

Voor mijn gevoel was de herfst dit jaar een verlening van de zomer. Helemaal prima, veel zon, nog hoge temperaturen. Fantastisch dus. Hoewel herfststormen en knus op de bank zitten met thee en kaarsjes ook fijn is, genoten wij hier meer van. En ook PrinceS wist het zonnetje altijd weer goed te vinden.

Regen

In mijn beleving hebben we dus eigenlijk geen regen gehad. Tot ik deze foto tegenkwam bij het uitzoeken van mijn foto's.

Appeloogst

We zijn natuurlijk naar de Olmenhorst geweest om onze appelboom leeg te plukken. 3 volle zakken met appel hebben we meegenomen. Veel fruit van het seizoen dus mee naar school en werk. En een heerlijke appeltaart natuurlijk.

4 oktober

We wonen wel in de buurt van Leiden, maar echt vieren doen we het nooit. Maar toch gebeurde het spontaan dat we op maandag naar Leiden naar de kermis gingen. Het was wat lastig onmogelijk om een attractie te vinden die we met zijn allen konden doen. Uiteindelijk werd die het reuzenrad. Sloeg ik een heerlijk broodje braadworst of warm vlees af om A blij te maken en met haar in die hele hoge zweefmolen te gaan. En nee het uitzicht maakt de misselijkheid niet goed.


Corpus

In de herfstvakantie zijn we ook eindelijk naar Corpus geweest. Een droom van A, maar ze moest lang wachten, eerst omdat we wilden dat T oud genoeg zou zijn, en daarna Corona. Ook haar uitje met school kon toen niet doorgaan. Maar eindelijk hebben we dan de reis door het lichaam gemaakt. Super leuk gedaan. Echt de moeite waard.

Corpus

Herfstkleuren

Een van de redenen dat de herfst zo mooi was, door het mooie weer mogelijk gemaakt, waren de kleuren in de natuur en daarbij de mooie zonsondergangen. We trokken regelmatig bij ons het park in om foto's te maken. Het was lastig om de mooiste foto's te kiezen.


Shoppen in Utrecht

Samen met A naar Utrecht voor een dagje shoppen. Utrecht omdat de stad er dan ook zo leuk uitziet in de herfst. De lampjes gaan al vroeg aan, de kerstverlichting hangt al. En met de grachten is Utrecht gewoon heel mooi om te zien in de avond.

Kerstshows

Voor T kan de kerst niet vroeg genoeg beginnen. We gingen dus de hele omgeving af voor de meest mooie kerstshows in de verschillende tuincentra in de omgeving. Veel mooie dingen gezien. Ook wel wat gekocht met als hoogtepunt een skilift voor T zijn kerstdorp.


Lumineuze nachten bij Kasteel de Haar

En als laatste in de herfst zijn we naar de Lumineuze nachten bij Kasteel de Haar geweest. Wat een prachtig schouwspel van licht. Zoals altijd vond T het nog steeds spannend. Maar in principe is het geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het is een vriendelijk verhaal over hoe de eigenaren het hebben gerestaureerd en hoe zij kerst vierden. Op elke kant van het kasteel wordt een stuk van het verhaal geprojecteerd. En ook in de kasteeltuin waren er taferelen uit het verhaal te zien. Ondanks dat het die avond heel koud was en zou gaan ijzelen, was het een geweldige ervaring.

Wij zijn hier geweest op 18 december. En ondanks de winterse kou was het dus nog wel echt herfst.

Nu nog 2 maanden winter, en dan kunnen we weer genieten van het voorjaar.

Hoe was jullie herfst? Of genieten jullie meer van de winter?Reactie plaatsen