29 juni 2020 
in Thee
3 min. leestijd

Lekker fris van Pickwick

In de zomer ook dol op ijsthee, of water met fruit? Pickwick heeft voor de luie mensen onder ons, waaronder ik, wat nieuws bedacht. Een zakje voor in je water.
Via de spaaractie van de Hoogvliet, op de achterkant van de bonnetjes zitten altijd spaarzegels konden wij er gratis 1 proberen. Wij kregen de smaak Aardbei, Framboos, Munt

Lekker Fris

Met deze warme dagen blijft het belangrijk om voldoende te drinken. Maar ik drink nooit zo graag water. Ik houd het meestal op thee. En in de zomer maken we graag zelf ijsthee. Dat doen wij omdat de andere varianten ons vaak te zoet zijn. En met zelf maken, kun je hem zo zoet maken als je zelf wil.
Wij maken hem eigenlijk altijd al met koud water en een theezakje en dan een tijdje laten trekken. Vaak een nachtje in de koelkast.
Maar soms duurt dat te lang, dan wil je snel een lekker koud drankje. En dat kan met Pickwick Lekker Fris.

Pickwick_Lekker Fris

In de versie Aardbei, Framboos, Munt zit er in het piramide vormige zakje stukjes aardbei en framboos en perpermunt. Daarnaast stukjes appel, zouthout en natuurlijk aroma.
Officieel is het een Gearomatiseerde hibiscus en appel melange met pepermunt, framboos en aardbei. Wel een beetje misleidend als je op de verpakking eigenlijk alleen ziet staan dat het aardbei, framboos en munt bevat.
Een ander piepklein minpuntje is het zakje. Het zakje is gemaakt van plantaardig materiaal staat er op het doosje, maar het mag niet in de groenbak, maar moet bij het restafval. En dat vind ik in het kader van recycling, afvalvermindering en duurzaamheid dan toch jammer.

Pickwick Lekker Fris

Simpel te maken

Het is wel gemakkelijk in gebruik. Je hoeft geen vers fruit te snijden voor in je waterfles. Je hoeft geen uren te wachten. Gewoon koud water en een zakje in een kan met water, of in je waterfles en klaar. Na 10 minuten heeft het zakje zijn smaak al aan het water afgegeven. Je hoeft het zakje er ook niet uit te vissen. Het kan er gewoon in blijven zitten. Natuurlijk wordt het water dan wel wat sterker van smaak.
Drink je snel, dan is bijvullen met water denk ik ook een optie.
Ik gebruikte meer water dan de 500 ml en de smaak bleef prima.

Pickwick Lekker Fris

Wat vinden wij ervan?

Lekker! Het is fris, niet overheersend, en niet gezoet. Zelf vind ik het ook fijn dat er geen stukjes van fruit in blijven zitten. Dus je hebt geen filter nodig. Zodra het water wat sterker wordt, wordt de smaak ook wat zuurder. Dit komt door de hibiscus die dan wat meer gaat overheersen. De rode kleur is ook hiervan afkomstig.

Pickwick Lekker Fris
Het is een goed alternatief voor limonade of ijsthee. Na een liter water is het zakje wel uitgewerkt als je niet een hele sterke smaak wil, dan heb je wel echt een nieuw zakje nodig. Maar dat is op zich prima. Voor op kantoor moet je dus eigenlijk een doosje hebben staan.

Waar te koop?

Lekker fris van Pickwick is er in 3 smaken.

  • Aardbei, framboos, munt;
  • Citroen, limoen, munt;
  • Ananas, Mango, gember.

Ze zijn verkrijgbaar bij Hoogvliet, Jumbo, Deen, Coop, MCD en Spar. En ze liggen in het limonadeschap. Ik zocht eerst bij de thee, want het is van Pickwick, en kon het dus niet vinden. Dus dat is wel even wennen.
Pickwick brengt ook een limited edition waterfles op de markt. In week 28 kun je die samen met een pakje Lekker Fris Citroen, Limoen en Munt kopen bij het Kruitvat en in week 32 bij de Hoogvliet.

Drink jij graag water met een smaakje?

rachel
Door

rachel

op 30 Jun 2020

het klinkt goed maar ben bang dat ik het weer niet mag. ik drink alleen water en als ik een smaakje erin wil dan doe ik er komkommer of gember, munt en citroen in

Annelore
Door

Annelore

op 30 Jun 2020

Ik hou van gewoon ijskoud water zonder een smaakje. Ben sowieso geen theedrinker, ook niet in de warme variant.

Lodi
Door

Lodi

op 30 Jun 2020

Ik drink meestal gewoon water en thee, maar vooral als het heel warm is benig water op een gegeven moment zat en dan is dit een goede vervanging. Ik drink niet zo vaak ijsthee, maar had hier laatst een siroop van en dat vonden we allemaal lekker, dus ik denk dat dit ook wel in de smaak zal vallen hier. Wel jammer wat jij al al schrijft over het zakje, dat deze niet in de groene bak kan. Een piramidevormig zakje vind ik zelf altijd wel fijn, ik heb het idee dat de smaak dan beter tot zijn recht komt.

Marijke
Door

Marijke

op 30 Jun 2020

Precies dat dus....:)

Manon/Hey Frits
Door

Manon/Hey Frits

op 30 Jun 2020

Super handig dat je snel een lekker smaakje aan je water geeft, maar mijn eerste gedachte was ook: wat een onnodig afval ... Gelukkig schrijf jij daar ook een stukje over, maak je de mensen misschien wel bewust van wat ze nou eigenlijk kopen!

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 30 Jun 2020

Wat een slim idee eigenlijk! Ik ben heel benieuwd naar de smaak hiervan.

Henna
Door

Henna

op 30 Jun 2020

Ik houd van lekker ijskoud water, zonder een smaakje. Ik ben geen koffie of theedrinker.

Merel | De Mamagids
Door

Merel | De Mamagids

op 01 Jul 2020

Wat goed dat ze dit nu aanbieden. Drink zelf het liefst gewoon water, maar ken bijna alleen maar mensen die graag water met smaakje nemen. Dan is dit een goed alternatief.

Jouvence
Door

Jouvence

op 03 Jul 2020

Kende dit nog niet, maar klinkt erg lekker! Straks maar even kijken in de supermarkt. Alle drie de smaken lijken me ook lekker.

Reactie plaatsen