23 december 2017 
in Thee
1 min. leestijd

Holiday Glow

Oké het is wellicht een beetje te laat om te kunnen bestellen, maar deze Holiday Glow past eigenlijk toch wel heel goed bij kerst. Het is niet een echte kerstthee, maar een herfstthee met (vind ik) een feestdagen tintje. Dus vandaar dat we deze thee vandaag vlak voor kerst aan je willen laten zien.

Holiday Glow

Nee geen echte kerstthee dus, maar als ik kijk naar de ingrediënten, verschilt het voor mij niet veel met een kerstthee.

Ceylon zwarte thee, kaneel, kruidnagel, jeneverbes, sinaasappelschil, citroenschil en anijszaad.

Zodra ik het zakje open, ruik ik direct het kruidige van deze thee. De combinatie sinaasappelschil, kruidnagel en anijszaad maken voor mij dat ik de thee direct associeer met de feestdagen.
Om te zien vind ik deze thee ook echt weer heel mooi. Grote stukjes kaneelstok, duidelijke kruidnagels en jeneverbessen geven deze thee een robuust uiterlijk. En daar houd ik wel van. Veel beter dan kaneelpoeder dat door filters en zakjes in je thee gaat drijven.Holiday Glow

Thee zetten

Normaal ben ik niet zo van sterke thee, maar soms gebeurt het toch. Net als ik de thee in het hete water laat glijden, zie ik mijn schoonzus de oprit op rijden. Met als gevolg dat het zakje vrij lang in de thee blijft hangen. Nu doe ik nooit een grote hoeveelheid thee in het zakje, dus dat scheelt ook. Maar in elk geval, ik verwachtte hierdoor een sterke kop thee te krijgen. Zeker omdat de basis toch zwarte thee is.Holiday Glow

Rustige thee

En als je alle reviews goed heb gelezen, dan weet je eigenlijk al dat ik niet zo’n fan ben van kruidnagel in mijn thee. Stiekem was ik dan ook bang dat ik deze thee nu hij zo lang getrokken had, niet meer zo lekker zou vinden.
Houd je vast! Het tegendeel is waar. Het is een hele fijne thee. Heel rustig en goede gebalanceerde smaken. De kruidnagel valt niet eens zo op. Overigens is niet alleen de kruidnagel onopvallend, de thee is goed in balans waardoor geen enkele smaak er heel erg opvalt. En dat is zeker met een kruidigere thee heel fijn.

Dus ben je niet zo fan van een kerstthee? Vind je die smaken te overheersend, denk dan eens aan deze Holiday Glow voor volgend jaar bij het kerstontbijt.

Reactie plaatsen