Uitjes/Vakanties
Marijke Mulder- de Leur
Uitjes/Vakanties
11/20/2019
3 min
0

Zij experimenteren er op los

11/20/2019
3 min
0

Zoals je hebt kunnen zien, waren T en ik afgelopen weekend in de bioscoop. We mochten de nieuwe film van Buurman & Buurman bekijken tijdens de kleuterbios. En natuurlijk doen we dan niet alleen een aankondiging, maar vertellen we je ook even wat wij ervan vonden.

Ziek naar de bioscoop

Het lijkt wel een gewoonte te worden, T is ziek als wij met zijn tweeën naar de bioscoop gaan. ’s Nachts stond hij ineens naast mijn bed, mama ik heb gespuugd en ook een beetje in mijn bed. Hij was heel zachtjes, want ik had hem niet eens gehoord, pas toen hij het toilet doorspoelde, maar dat gebeurt wel vaker ’s nachts.
Dat was dus een kort nachtje, want toen ik zijn bed had verschoond en hij weer lekker sliep, kon ik niet slapen…

Gelukkig leek het de volgende morgen weer mee te vallen, en gingen we precies op tijd de deur uit (dat ik me dus eigenlijk had verslapen zeg ik er niet bij…)

Kleuterbios

Speciaal voor de allerkleinste fans heeft Kinepolis regelmatig een kleuterbios. Er zijn dan speciaal aanpassingen gedaan voor de allerkleinsten, zodat ook zij een leuke ervaring hebben. Het licht blijft gedimd aan en het geluid staat minder hard. Bij aankomst staat er een bekertje welkomstlimonade en een snackje klaar, er is een kleur- en knutselhoek en na afloop krijgt elke jonge bezoeker een heus filmdiploma mee naar huis. Kortom; een onvergetelijke filmervaring die je niet mag missen!Buurman&Buurman experimenteren erop los

Wij waren wat aan de late kant, dus nadat we bij de gewone bar, thee, appelsap en versnaperingen (je kunt niet naar de film zonder popcorn) hadden gehaald, liepen we direct naar de zaal. T pakte nog wel de kleurplaat en het doeboek mee, maar hoefde geen limonade en een spekje sloeg hij helemaal graag over. Zijn maag had er niet veel trek in. Gelukkig waren er genoeg peuters en kleuters die het zich wel lieten smaken.

Buurman & Buurman experimenteren er op los

Buurman&Buurman experimenteren erop losGelukkig was hij dat zodra de film begon direct weer vergeten. Samen met alle andere kinderen lag hij regelmatig dubbel van het lachen om de uitvindingen van de heren Pat en Mat. Zo vonden ze een ingenieuze manier uit om popcorn te maken, maar belandde de popcorn ergens waar die niet hoorde. Maakten ze wel heel veel pannenkoeken, en eerlijk is eerlijk, dat systeem zou iedereen moeten hebben. Bijna volautomatisch! En zaten ze in plaats van op de nieuwe meubels op meubels van het verpakkingsmateriaal. Ook de appelboom en de gestolen appels gaven een luid gelach van de stoel naast me.

Lange rijen

Op een klein incident in de pauze na, iets met popcorn dat zijn maag niet goed kon verdragen…. was het voor hem een geslaagde ochtend en hij nam trots zijn filmdiploma in ontvangst.Buurman&Buurman experimenteren erop los
Toch een klein minpuntje voor mij. Een kop thee is wel een primaire levensbehoefte zeker, na een redelijk slapeloze nacht en dan in een donkere ruimte moeten doorbrengen. Toen we aankwamen stond er 1 meisje achter de bar, voor alle werkzaamheden. Omroepen dat de zaal open is, thee, popcorn alles. Er stond dan ook een lange rij. Best begrijpelijk om 10 uur in de ochtend als er maar 1 film draait.

In de pauze wilde ik ook graag nog wat halen, maar na het spuugincident op de toiletten was een groot deel van de pauze al weer voorbij en stond er een nog langere rij. Er waren inmiddels meer mensen voor de volgende film gearriveerd, maar er stond nog steeds maar 1 meisje klanten te helpen. En T wilde al even helemaal niet meer in de rij staan… Ik snap dat personeel duur is, maar ik baalde er toch stiekem even van.

Los van de rijen en de pech van een zieke, Buurman & Buurman zijn een aanrader voor elke fan!

Ga jij graag naar de bioscoop met je kinderen?

 

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Op social media zie je dit terug als #mmtad

Reacties
Categorieën