18 juli 2018 
2 min. leestijd

Regenachtige vakantiedag? Film of museum?

Eindelijk is dan ook hier de vakantie aangebroken. Als laatste regio krijgen ook onze scholen dan eind deze week officieel vakantie. Altijd aftellen die laatste weken, zeker als de rest van het land al vrij is. Na alle drukte, nog een schooltheater, kijken bij de musical van groep 8, verjaardag, rapporten en een voorlopig schooladvies is het dan nu ook eindelijk tijd voor ontspanning. En leuke dingen doen. Onze mailbox is de afgelopen tijd natuurlijk ontploft van de berichten van leuke dingen die je in de vakantie kan doen. 2 daarvan willen we vast graag met je delen. 

Slecht weer

Na een lange tijd mooi weer, hebben we best kans dat er ergens in de vakantie slecht weer langs komt. Van die lange saaie vakantiedagen waarbij het hoost. Je kan niet naar buiten, als je tenminste geen zin hebt om in de plassen te stampen en de kinderen vervelen zich. Een ideaal moment om de kamers eens flink op te ruimen. Daar zijn we zeker wel een dag mee zoet. Maar leuker is het om u iets binnen te gaan doen.Regenachtige vakantiedag

Naar de film

Waar ik de kinderen altijd een plezier mee doe is een bezoek aan de bioscoop. Thuis hebben ze allebei een eigen scherm met Netflix ter beschikking, maar dat is niet hetzelfde als weg gedoken in pluche stoelen met een bak popcorn naar een nog groter scherm kijken. Lastig vind ik het dan altijd wel met het leeftijdsverschil om een goede film uit te kiezen. Een die T leuk vindt, maar die A ook nog steeds leuk vindt. Ik gok dat dit het laatste jaar zo’n beetje is om ze beiden tegelijk mee te nemen naar de film.

Het ongelooflijke verhaal van de mega grote peer

In Solby, een klein, vredige havenstadje, is het leven zoet voor Mika en Sebastian. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden… met daarin een klein zaadje en een mysterieuze boodschap!

ongelooflijkeverhaalmegagrotepeer

De leeftijsindicatie voor deze film is 6. T is nu bijna 5,5 en ik denk dat hij het wel aan kan, maar dat is voor elk kind natuurlijk anders. En ik denk dat A met 11 jaar hem ook nog wel leuk vindt.
Voor tijden en tickets bij Pathe kijk je hier: Pathe

Naar een museum

Het PIT veiligheidsmuseum heeft ook deze zomer een leuk programma. Beleef de wereld van politie, brandweer en ambulance. Met Paw Partolspeurtocht voor de allerkleinsten, hoewel ik denk dat T dat ook nog steeds wel heel leuk vindt. Voor alle kinderen tot 12 jaar is er genoeg te doen. Binnen en buiten. Dus mocht het nu toch niet gaan regenen dan zit je ook bij mooi weer goed.
Het volledige programma vind je hier: Pit veiligheidsmuseum

Wat doen jullie op een regenachtige vakantiedag?

Reactie plaatsen