24 mei 2018 
4 min. leestijd

Lion King

Sensationeel was het in 2004. De musical de Lion King kwam eindelijk naar Nederland. Dat had Joop van den Ende toch maar goed voor elkaar. En dit werd ook goed gepromoot.  Een waar spektakel. Disney is al bijna een garantie voor succes. Maar met televisieprogramma’s die lieten zien hoe de kostuums van de dieren werkten en in elkaar gezet waren, was voor ons de voorpret compleet. Hier moesten we naar toe. En dat hebben we dus meerdere keren gedaan. In die tijd, net getrouwd, beide een fulltime baan en nog geen kinderen, dus was het best te doen.

Cadeau

Na dik 2,5 jaar verdween de musical weer van het toneel om plaats te maken voor een volgend spektakel. Tot in 2016 Stage Entertainment de Lion King weer terugbracht in het theater. Een paar jaar verder, 2 kinderen rijker en als je die dan ook mee wilt nemen, dan is het toch wel een prijzig spektakel. Maar de wens om deze musical aan de kinderen te laten zien bleef.
Afgelopen jaar kreeg ik dan ook een geweldig verjaardagscadeau. Kaartjes voor het hele gezin voor de Lion King. Alleen moesten ze nog wel even geboekt worden. Uiteindelijk duurde het dus nog wel even voor we mochten afreizen naar Scheveningen, maar afgelopen weekend was het dan toch eindelijk zover….

Voorbereiding

Voor T was het de eerste keer dat hij naar zo’n grote productie mee ging. Hij is een aantal keren bij een musical van Van Hoorne Entertainment geweest, maar die zijn afgestemd op kinderen. Duren niet zo heel lang. De Lion King is een veel langere zit, en ook nog eens best wel spannend voor een mannetje van 5.
Ter voorbereiding hebben we een aantal keren de trailer van de musical gekeken.

En hem het verhaal alvast in grote lijnen verteld. De Disney film hebben we alleen in het engels op onze harde schijf staan, dus die heeft hij ook nog niet willen bekijken. Best bizar als je denkt dat hij Peppa Big, de teletubbies en andere filmpjes in de meest vreemde talen op Youtube heeft gekeken, maar hier had hij geen interesse in.

Lion King

Lion KingOp de dag zelf, gingen we al vroeg naar Scheveningen toe, we wilden alles op ons gemak doen. We liepen dus op tijd de parkeergarage uit, wandelden naar het theater en vervolgens naar het strand. Daar aten we nog een overheerlijke brownie en liepen op ons gemak weer terug naar het theater. Daar was het inmiddels al behoorlijk druk bij de ingang en sloten we aan in de rij. Natuurlijk moest er door iedereen nog even een bezoek aan het toilet gebracht worden (wat altijd een rij betekent) en daarna met stoelverhoger gewapend naar onze plekken in de zaal.

De minuten aftellen voor de show begint……Lion King
En dan ineens hoor je de stem van Rafiki vertellen dat je niet moet vergeten je telefoon uit te zetten en dat je geen opnamen mag maken. Het licht gaat uit en Rafiki komt op. Vervolgens waan je je midden in de Afrikaanse Savanne en word je meegezogen in het bekende verhaal van Simba.

Pauze

Op een gegeven moment wordt T onrustig. Het is een lange zit tot aan de pauze, en de laatste minuten is hij er echt aan toe. Wij zitten vlak bij de ingang van de zaal en zijn dan ook snel weer in de foyer.
Bij de boeking hadden we ook een pauze arrangement bijgeboekt. En in het restaurant van het theater stond er voor ons dan ook al een drankje en een hapje klaar.
De kinderen hadden het kinderarrangement, met een drankje naar keuze, en een beker vol met snoepjes.Lion King
Voor onszelf hadden we een champagne arrangement genomen. Een glas champagne (duh) met een bittergarnituur en een amuse.
Met als grote voordeel, wij hoefden niet in de rij te staan om een drankje te kopen. We konden direct zitten en rustig ons drankje opdrinken.
We hebben namelijk ook wel eens meegemaakt dat we als een van de laatste een drankje hadden en dat dan de eerste bel al weer klonk om terug te gaan naar de zaal. Dat wilden we met de kinderen erbij zeker niet doen.Lion King

De toiletten leverde A nog wel wat stress op, want pas toen de 3e bel klonk waren wij aan de beurt. Hollend gingen we dus terug naar de zaal, waar we nog ruim op tijd arriveerden. Ze beginnen vast niet voor niets zo vroeg met iedereen weer terugsturen.
En stiekem denk je tijdens de pauze, vooraf en na de voorstelling wel, dat ze best wat meer toiletten mogen hebben…..

De tweede akte

De tweede akte ging ook weer razendsnel voorbij. T vond het wel weer een lange zit, maar leunde lekker tegen mij of zijn vader aan, en genoot in veiligheid van de show. Dus ook al was T nog best jong (ik heb niet veel jongere kinderen gezien), ik ben reuze blij dat wij hem hebben meegenomen naar de Lion King. Het mooist waren namelijk alle dieren, de giraffen, maar ook de olifant, die hij helaas maar 1x op het podium heeft gezien.
Rafiki heeft er ook een nieuwe fan bij. A was hier het meest enthousiast over.

De moeite waard

Kon ik de tijd maar terugdraaien. Stiekem baal ik zo dat we nu geweest zijn. Dat we niet meer kunnen, of dat de kaarten best duur zijn. En als morgen de postcodeloterij of de staatsloterij, of welke loterij dan ook een grote prijs brengt, aarzel ik geen moment en gaan wij nog een keer genieten in het Afas Circus theater.

Ben jij bij de Lion King geweest?

Reactie plaatsen