11 december 2014 
in Tags
2 min. leestijd

Musical tag

Deze tag is al best wel oud. Maar redelijk recent kwam ik hem nog tegen bij Mywickedweirdlife en aangezien ik ook dol ben op musicals besloot ik om deze tag ook in te vullen.
Vroeger vond ik onze eindmusical in groep 8 echt super leuk om te doen, ondanks dat ik die avond helemaal niet kon praten van het hoesten. En nadat ik in de brugklas op school de musical De kleine Johannes had gezien vond ik het nog mooier. Het jaar daarna deed ik dus ook zelf mee. Veilige rollen, want me een solo laten zingen is niet verstandig, maar in een koor klinkt het allemaal wel oké. Niet voor niets jaren gezellig in een koor gezongen. Hoe we ooit bij onze eerste grote musical terecht zijn gekomen weet ik niet meer, maar er volgden er nog velen. Nu even een tijdje niet veel, want een avondje musical is erg prijzig, zeker als je ook de kosten van de oppas mee moet rekenen. En ook al hoeft onze oppas niets, wij zijn zo blij met haar, dat ze toch echt gewoon geld krijgt hoor! Een gouden oppas moet je goed belonen ;)
Maar goed, terug naar de musical tag:

Welke musicals heb je gezien?
Dat is een leuke rij. Ik ga mijn best doen om ze allemaal op te noemen:
Miss Saigon, Aida, Lion King, Tarzan, 42 second street, saturday night fever, Wicked, Mary Poppins, Alice in Wonderland, Sneeuwwitje en Asspoester, Titanic, De drie musketiers, Hij gelooft in mij

Wat was de eerste musical die je zag?
De eerste mucical, was Miss Saigon. Hoe we daar terecht zijn gekomen, eigenlijk geen idee meer. Maar deze maakte erg veel indruk op me. Van deze heb ik daarom ook de sountrack gekocht. En de sfeer die er in het theater hing. Prachtig. Ik was toen nog geen 20 volgens mij en zo’n prachtig feestje had ik nog nooit meegemaakt.

Welke musical heb je als laatste gezien?
Hij gelooft in mij. Was een prachtige musical, maar heel anders dan de andere die ik had gezien.

Wie is je favoriete musicalacteur?
Ik heb geen echte favoriet. Ik vond Carlo Boszhard in Saturday Night fever erg leuk, als DJ Monty. Maar ook Stanley Burleson is erg goed. En William Spaaij in Mary Poppins

Wie is je favoriete musicalactrice?
Chantal Janzen! Zeker weten! Diverse keren gezien, en elke keer fantastisch!

Welke acteur/actrice hoef je niet perse te zien?
Wij zijn niet echt fan van Simone Kleinsma. Waarom? Geen idee eigenlijk. Spreekt ons gewoon iets minder aan denk ik…

Welke musical heeft je het meest verrast?
Miss Saigon, omdat het de eerste was. Ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Welke musical vond je tegenvallen?
De drie musketiers. Was wel aardig, maar lang zo spectaculair niet als de andere musicals die we hebben gezien.
Geen een.

Heb je een musical meerdere keren gezien?
Ja we zijn meerdere keren naar Saturday Night Fever geweest, naar de Lion King en Aida ook allebei zeker 2 keer.

Wat is je favoriete musical nummer?
De CD’s van de Lion King en van Saturday Night fever draai ik nog regelmatig. Maar het mooiste nummer is van Willemijn Verkaik als Elphaba uit Wicked:Ik lach om de zwaartekracht

Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
Soldaat van Oranje, Evita, Les Miserables, eigenlijk alle die ik de laatste jaren niet heb kunnen bekijken. Helaas laten de financiën en de kinderen het niet altijd toe.

Wat zijn je 5 favoriete musicals?

In willekeurige volgorde
1.Miss Saigon
2.Wicked
3.Lion King
4.Saturday Night Fever
5.Aida

Wat is je mooiste musical-moment aller tijde?
Over deze vraag heb ik echt heel lang nagedacht. De rest van de tag al een paar dagen geleden ingevuld, maar deze vraag nog ter overdenking bewaard. Maar ik weet het niet….
Ik vond De kleine Johannes, de schoolmusical zo mooi dat dat mijn eerste echte herinnering is, maar ook Miss Saigon, de hele sfeer in het theater. Maar ook van de Lion King, al die dieren die het podium opkwamen. Of die ene keer bij Saturday Night Fever dat de cast aan het einde onze aandacht vroeg voor wereld Aidsdag en dat we met de hele zaal Mr Blue zongen met een collecte aan het einde. Eigenlijk allemaal speciale momenten. En ik kan dus eigenlijk niet kiezen.

Wat zijn jullie favoriete musicals?

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 11 Dec 2014

"Mijn Konijntje kan geen eieren leggen", van het Brugs Toneelgezelschap. Fantastisch gewoon :) ! Ben zelf geen musical-fan omdat de muziek erin gewoon geforceerd overkomt. Vind ik, maar gelukkig zijn er veel mensen die wel van muziek houden.

Elisa
Door

Elisa

op 11 Dec 2014

Hij gelooft in mij en Legally blond. Ik zal het hondje nooit vergeten.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 11 Dec 2014

Legally blond helaas niet gezien. Maar kan me voorstellen dat je dat hondje niet vergeet.

Reactie plaatsen