07 november 2018 
3 min. leestijd

Oppas gezocht? + winactie

Ik moet eerlijk bekennen, wij zijn niet op zoek naar een oppas. Gelukkig hebben wij dit al jaren goed geregeld. Wij gaan niet heel vaak samen weg, proberen dat goed af te stemmen, maar het is heel fijn om oppas achter de hand te hebben. Voor een date night, of voor onverwachte gebeurtenissen. Hoe wij dat geregeld hebben, zal ik je vertellen. En als je het niet zo mooi hebt kunnen regelen als wij, dan heb ik een leuke winactie voor je.

Onze oppas

In het tijdperk van voor de kinderen. Ruim 11 jaar geleden trokken we gewoon de deur achter ons dicht en we gingen leuke, nuttige of weet ik veel wat voor dingen doen. Het is een leven dat dus ver achter ons ligt en waar ik me met geen mogelijkheid een voorstelling van kan maken. En toen A net was geboren, ging ze gewoon overal mee naar toe. Ze sliep prima in de kinderwagen en ook bij anderen thuis. Dus oppas hadden we nog steeds eigenlijk niet nodig. Maar de oppassen stonden al klaar hoor. Een buurmeisje en een ander meisje waren altijd bereid om te komen. En daar hebben we dan ook jaren gebruik van gemaakt. Maar inmiddels zijn deze meisjes geen meisjes meer, na hun studie aan het werk gegaan, een eigen huishouden gestart en een van hen huurt binnenkort onze oudste vast in als oppas.

Een nieuwe oppas

En wij voelden ons dan ook bezwaard om hen te gaan vragen, hoewel ze het waarschijnlijk met veel liefde alsnog gedaan zouden hebben. Mede daarom zochten we een andere oplossing. Voor korte momenten kwamen oma of de tantes nog wel eens even oppassen en als het een keer laat werd, dan mochten ze vaak wel bij oma logeren. Voor hen ook echt een feest.
En ondertussen keken we ook om ons heen of er misschien nog een andere oppas zou kunnen komen.
Dat duurde wel even, mede omdat we eigenlijk toch niet zo heel vaak oppas nodig hebben op het moment. De kinderen worden groter, en de afgelopen jaren is ons hele leven veranderd. Van 2 fulltime banen naar een eigen bedrijf en dus ook allerlei andere activiteiten dan voorheen, maken dat we minder oppas nodig hebben.
Gelukkig vonden we wederom een lieve meid in onze kennissenkring. Hoewel ze ons inmiddels al weer bijna vergeten zal zijn, want zo vaak hebben we geen oppas nodig. En de kinderen blijven nog steeds regelmatig bij oma slapen. Want dat vinden ze eigenlijk nog het allerleukste. En zolang oma dat ook vindt…

Oppas gezocht?

Ik besef me dat wij het geluk hebben dat oma kan en wil oppassen en dat we altijd wel een leuke meid hebben kunnen vinden, die het leuk vindt om op onze kinderen te passen. En net zo belangrijk, dat ook de kinderen het met de oppas goed kunnen vinden. De oppas eet bij ons namelijk ook wel eens mee, en brengt ze naar bed. Dan moet het wel gezellig zijn.Oppas gezocht
Maar ik weet ook dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Moet jij nu toevallig ook net een oppas zoeken? En heb je die niet in je eigen omgeving? Dan kun je terecht bij Oppassen.nl. Bij Oppassen.nl staan inmiddels zo’n 45.000 potentiële oppassen in geschreven. En als ouder kun je door middel van filters zelf de juiste oppas selecteren en via de site contacteren. Ik heb natuurlijk even gekeken of er oppassen bij ons in de buurt beschikbaar zijn. En dat zijn er meer dan genoeg. Daar moet vast een match tussen zitten als je zelf geen netwerk hebt om in te zetten. En betrouwbaarder dan het bekende briefje op het advertentiebord van de supermarkt. Deze profielen zijn veel uitgebreider en hun social media profielen zoveel mogelijk gecheckt. De rest moet je natuurlijk zelf nog even afstemmen. Is er een klik, referenties en wellicht wil je toch ook een VOG?

Winactie

Van Oppassen.nl mogen wij een premium account voor 3 maanden weggeven aan iemand die op zoek is naar een nieuwe gezellige en betrouwbare oppas. Wil jij dit winnen? Voor jezelf, of voor iemand anders? Laat dan een reactie achter, hier of op Facebook onder het bericht. Wij loten dan een winnaar die hier gebruik van mag maken.
Reageer voor 14 november 2018. Daarna gaan wij de winnaar loten.
Een extra winkans? Tag iemand op Facebook die wellicht ook op zoek is naar een oppas.

Wie past er bij jou op?

Reactie plaatsen