20 mei 2019 
in Review
5 min. leestijd

Win een Itunes giftcard twv €25,- (gesloten)

A heeft al vanaf groep 5 een telefoon. Elke keer een oudere Iphone van ons. Zij was een van de eersten in de klas met een telefoon. Dat hebben wij toen gedaan omdat wij geen vaste lijn meer hebben thuis. Zo kon ze toch alleen thuisblijven en ons bereiken als het nodig was. En de telefoon werd dan ook voornamelijk gebruikt om simpele spelletjes te spelen of met ons te bellen of te what’s appen. Maar daar kwam natuurlijk al snel verandering in. Hoe meer kinderen uit de klas een telefoon kregen, hoe belangrijker het toestel werd. What’s app natuurlijk, maar ze brengen elkaar ook op de hoogte van de nieuwste trends en spelletjes. En daar hangt soms een prijskaartje aan…..

Verjaardagscadeau

Steeds vaker moet er ook als verjaardagscadeau een giftcard van het een of ander worden aangeschaft. Waar ik me herinner van de basisschool dat we nog blij werden van stickerboekjes, kleine frutsels en potloden als cadeau heb ik al op menig lijstje de giftcard voor Itunes of Google Playstore zien langskomen. Persoonlijk vind ik dat voor een vriendje op school niet zo heel leuk om te geven. Maar ik snap het wel.
Hier vroeg A ook al een paar keer of we haar Itunes saldo konden opwaarderen, want ze wilde heel graag iets kopen van een spelletje. Ik vermoed dat bij haar op het verlanglijstje voor de aankomende verjaardag dan ook een Itunes giftcard komt te staan.

Itunes Giftcard

Nu is het tegenwoordig heel makkelijk om een giftcard cadeau te doen. Waar je vroeger in de platenwinkel, of boekenwinkel in de rij bij de kassa stond om een Platenbon of boekenbon aan te schaffen, kun je nu natuurlijk nog steeds naar de winkel om een giftcard te kopen. Papiertje erom en je kunt hem cadeau doen. Vervolgens kras je een laagje weg, en voer je de code in op je telefoon en het saldo is bijgeschreven om te worden uitgegeven in de Apstore of Itunesstore.
Maar ik zei al, het kan makkelijker en ook nog beter voor het milieu. Via Opwaarderen.nl koop je dezelfde Itunes giftcards als in de winkel en als je een afwijkend bedrag wilt weggeven kan dat ook, mits het bedrag tussen de €15,- en €100,- ligt.

Top 10

Nu was ik wel heel nieuwsgierig naar wat er eigenlijk allemaal op de verlanglijst van A staat als zij een giftcard van € 25,- mag besteden.
Zelf ben ik namelijk niet zo’n “big spender” als het gaat om spelletjes. Eigenlijk zijn de spelletjes die ik speel allemaal gratis, al dan niet met irritante reclames tussendoor. En heb ik wel eens muziek gekocht via Itunes, maar kies ik toch ook sneller om nog gewoon radio te luisteren. Boeken daarentegen, zouden voor mij een goede besteding zijn.

 1. Itunes card

Maar wat wil een bijna puber nu het liefst hebben? Wat is er hier bij de 11 en 12 jarige dames populair?
We maakten samen een top 10 van haar eigen voorkeuren en die van haar klasgenoten. Haar eigen voorkeuren staan bovenaan, anders had de top 10 er vermoedelijk iets anders uitgezien. Zij heeft namelijk een klas met meer jongens dan meisjes. En Fortnite is onder de mannen nog ongekend populair.

 1. Momio:
  Momio is een leuke en veilige social media voor iedereen onder de 18 jaar. Ik heb zelf toestemming moeten geven, zodat zij de volledige versie kon gebruiken en dus ook kan chatten met anderen.
  Uren kan ze nog bezig zijn met het aankleden van haar eigen Momio en inrichten van de kamer. En continu is ze bezig met het verzamelen van nieuwe spullen. En daar komt dan ook Itunes om de hoek kijken. Want al is het spel gratis. Er zijn natuurlijk in app aankopen mogelijk….
 2. Clash Royale:
  Ja hier moet je natuurlijk officieel 13 voor zijn. Maar we weten allemaal hoe dat werkt….. Clash Royale is vergelijkbaar, of een spin off van het misschien beter bekende Clash of Clans. Ook hiervoor geldt. Het is gratis, maar de in app aankopen lokken altijd.
 3. Muziek
  Op drie in de lijst staat muziek. Hoewel de meeste muziek gekeken en geluisterd wordt via Youtube is het soms ook gewoon fijn om muziek op je telefoon te hebben staan, voor als er even geen internet voorhanden is.
 4. Moviestarplanet:
  Ook dit is een sociale netwerk/spel voor kinderen. Dit spel is al voor kinderen vanaf 4 jaar! Staat dan inmiddels ook niet meer zo hoog op de lijst als Momio, maar blijft populair. Net als alle andere games telt ook hier, de coolste items koop je met echt geld!
 5. Roblox:
  Nog een spel dat regelmatig gespeeld wordt. Hier draait het om virtuele werelden, die je zelf kunt verkennen en met vrienden. Verschillende spelletjes zorgen er geloof ik voor dat dit een dagelijkse uitdaging blijft. En natuurlijk geldt hier hetzelfde als bij de andere spellen.
 6. Videostar:
  Oké deze moest ik echt opzoeken. Ik heb de app wel zien staan op haar telefoon, maar me er eerlijk gezegd niet zo in verdiept als de bovenstaande op de lijst. Blijkbaar hoor ik haar hier toch minder vaak over.
  Video star maakt van jouw en je vrienden sterren in geweldige muziekvideo’s. Honderden ingebouwde effecten en makkelijk te uploaden naar Youtube of Instagram.
  Je kunt hier een abbonement opnemen via Itunes.
 7. Pokemon Go:
  Ja dit wordt ook nog steeds gespeeld. De laatste tijd zelfs weer wat vaker na een pauze. Maar zo frustrerend dat je bag, of je opslagruimte voor Pokemons steeds vol is. En het duurt zo lang om muntjes te verdienen met battles als je je tijd moet verdelen met andere spellen.
  Dan is een in app aankoop dus blijkbaar toch best handig
 8. Fortnite:
  Zelf speelt ze eigenlijk geen Fortnite, maar de kinderen waar ze mee omgaat wel. En die willen hier ook maar wat graag geld aan uitgeven om maar hipper te zijn en betere features te krijgen.
 9. Minecraft:
  Wat voor Fortnite geldt, geldt ook voor Minecraft. Zelf speelt ze het niet. Ze wilden het een aantal jaren geleden wel heel graag aanschaffen toen ze het bij oudere broers en zussen van vriendinnen zag, maar helaas voor haar zeiden wij toen Nee. Met een giftcard, zou het ze het dus zeker nog overwegen om aan te schaffen.
 10. Sonic Dash:
  Dit speelt ze ook nog graag. Eigenlijk ook vrij. Maar met reclames. En met een klein bedrag kom je dus gemakkelijk van die irritante reclames af.

Win een Itunesgiftcard twv €25,-

Ik ben bang dat de € 25,- die A mag besteden dan ook snel op is. Heb jij ook zo’n (bijna) puber in huis? Of weet je zelf deze €25,- wel goed te besteden? Dan mag ik jou misschien wel heel blij maken. Ik mag namelijk nog iemand heel blij maken met een giftcard voor Itunes. Reageer onder dit blog, of onder het Facebook bericht waar jij die €25,- aan gaat besteden. Natuurlijk met een geldig e-mailadres of Facebookaccount, want we moeten contact met je op kunnen nemen.
Delen van het Facebookbericht, of het taggen van iemand die je deze prijs ook gunt, leveren je deze keer een extra winkans op. Dus vergeet dat niet te doen.

Je kunt tot en met zondag 26 mei je reactie achterlaten, daarna is de actie gesloten en loten wij de winnaar.

 

De winnaar is geworden:

Winnaar Itunes card

NB: Dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking.

Jikke
Door

Jikke

op 20 May 2019

Leuk! Ik zou de kaart aan mijn zoon geven. Hij is meer van de spelletjes.

Sebas
Door

Sebas

op 22 May 2019

Asjemenou!!! Wrijf wrijf wrijf mn ogen uit en wat zien mn ogen.verbaasd verrast ontroert getriggerd blij kippevel over mn hele lijf wordt deze prijs gekoesterd in het hele gezin en wordt er alles aan gedaan:liken delen 5 sterren geven het van de daken schreeuwen de buurt wakker schudden alle dagbladen kenbaar maken dat jullie bestaan en niet meer om jullie heen kunnen. Pff pff pff ik ben uitgeraast wat maken jullie mij enthousiast en blij dat ik en mijn geliefden kans mogen maken op deze ik wordt er stil van prijs!

Sharon v Bregt
Door

Sharon v Bregt

op 22 May 2019

Ja super gaaf! Mijn dochter wordt over 2 weken 10 jaar en uiteraard is nieuw tegoed staat op haar verlanglijstje voornamelijk gebruikt ze het voor minecraft maar met zo'n bedrag kan ze nog verder kijken! Ik doe graag mee voor haar!

Linda Smeets
Door

Linda Smeets

op 22 May 2019

Wat leuk! Ik zou het besteden aan een boek van Suzanne Vermeer, een educatieve app voor mijn dochter, de film 'Buurman & Buurman: Al 40 jaar beste vrienden' en wellicht nog wat muziek.

Brenda van Zoen
Door

Brenda van Zoen

op 25 May 2019

Ik zou de iTunes kaart gebruiken voor muziek. Muziek luisteren is ontsnappen kan geen dag zonder muziek. Ik ga heel hard duimen om de prijs te winnen. 🍀😁

Reactie plaatsen