28 mei 2018 
3 min. leestijd

Toerist in eigen land: Scheveningen aan Zee

In het kader van als je er dan toch bent, dan moet je gelijk de tijd goed besteden. Nu is Scheveningen niet heel ver weg voor ons, maar eigenlijk zijn onze bezoeken vaak alleen gerelateerd aan het Afas Circustheater. Al dan niet gecombineerd met een hapje eten vooraf of een drankje achteraf, als we al niet hiervoor ook in het theater bleven. Maar met een voorstelling om 12:00 uur was er nog meer dan genoeg tijd om eens wat meer van Scheveningen te zien. Zeker omdat het een prachtige dag zou worden…..

Scheveningen

Scheveningen staat bekend om zijn strand. Al van oudsher (sinds de 19 eeuw) een bekende badplaats. En nog steeds komen er mensen van overal vandaan om het brede strand van Scheveningen te bezoeken.
Scheveningen heeft dan ook een gezellige boulevard met heel veel shopmogelijkheden en natuurlijk veel horeca.
Geen zin om op het strand te liggen? Dan kun je ook terecht op bij een van de vele strandtenten. Rondlopen op de boulevard zorgde bij ons voor een instant vakantiegevoel en het deed ons direct denken aan de boulevard in Spanje.

Veel te doen

Linda van Mamaliefde heeft heel veel blogs geschreven over Scheveningen, die zeker de moeite waard zijn. Wij komen namelijk stiekem nooit veel verder dan het AFAS circustheater.
Nu hadden we na de Lion King nog best even wat tijd over om iets te doen. We trokken dus nog even Scheveningen in.

Zeemist

Helaas voor ons, het was koud! Het beloofde mooie weer was er wel, maar niet direct aan zee. Een zeemist, ook wel zeevlam genoemd. Deze ontstaat als koude lucht over relatief warm zeewater stroomt of wanneer warme lucht in aanraking komt met een koude zee. In dit geval was het laatste het geval.
De hele kuststrook was dus bedekt met laag hangende mist.Scheveningen
We hadden gehoopt dat we na het bezoek aan het theater alsnog van de zon zouden kunnen genieten, maar helaas was de zeemist heel hardnekkig.

De Pier

We besloten toch wel de pier te bezoeken en dan te genieten van de mooie plaatjes met mist die opleverde op de zee en het strand.

Scheveningen

Aan het begin van de pier kun je het einde niet zien liggen

Scheveningen

Het reuzenrad is ook omhuld met mist

Scheveningen

Toch een prachtig uitzicht over zee aan het einde van de pier

Scheveningen

Zoals verwacht kun je Scheveningen ook niet zien liggen

 

 

Scheveningen

Ondanks de mist en de lage temperatuur is het nog druk op het strand en in het water

 

Scheveningen

Eindelijk duikt Scheveningen op uit de mist

En volgende keer genieten we hopelijk van een mooier Scheveningen. Maar eerlijk is eerlijk, dit was eigenlijk ook heel mooi, ondanks dat het behoorlijk fris was en we daarna toch maar wat verder landinwaarts trokken om van het mooie weer te genieten.

Kom jij wel eens in Scheveningen?

Reactie plaatsen